Published On: 10 mei 2013

Hemelvaartsdag is in Nederland traditioneel de datum voor het ONK in Rhenen. Op de mooie natuurlijke omloop werd ditmaal de vierde proef voor het Open Nederlands kampioenschap gereden.

Freek van der Vlist had na zijn crash in Portugal vorig weekend niet veel last meer aan de pols tijdens het rijden en slaagde er in om met een reekszege in de eerste manche en een tweede plaats in de tweede manche de eindoverwinning binnen te halen, zijn tweede van dit seizoen in vier wedstrijden. Freek vergroot in de tussenstand zijn voorsprong en heeft met nog twee proeven te gaan nog een comfortabele voorsprong van 46 punten op de tweede in de tussenstand.

In de MX2 klasse bleef Jeffrey Herlings ongeslagen en is het simpelweg zien wie tweede zal worden na de M2 wereldkampioen. Petar Petrov werd in Rhenen vierde in de eindstand na een vierde en een zesde plaats in de manches. Petar staat nu vijfde in het kampioenschap met evenveel punten als de vierde plaats, die ingenomen wordt door Jordi Tixier.

Kevin Fors werd in Rhenen zevende in de daguitslag met twee achtste plaatsen. Hij staat nu negende in de tussenstand.

Cyril Genot werd in Rhenen tweemaal vierde in de manches en valt in de eindstand net naast het podium. Genot behoudt wel zijn tweede plaats in het kampioenschap maar kijkt nu al tegen een achterstand van 54 punten aan op Conrad Mewse, die opnieuw beide manches won en net als Herlings ongeslagen bleef tot hiertoe. Genot heeft op zijn beurt ook een voorsprong van 41 punten op de derde plaats

Het team reist volgende week met Petar Petrov af naar Brazilië voor de volgende GP. Kevin Fors, die na zijn blessure nog niet 100% fit is, zal van de gelegenheid gebruik maken om in België hard te trainen om topfit aan de start te verschijnen in Ernee op 9 juni.

Foto’s ‘CDS’