Published On: 10 november 2013

Op dag drie zit van Bercy zitten de meeste piloten wel een beetje op hun tandvlees. Het intensive tijdsschema en dit drie dagen op een rij is zowel voor piloten als voor iedereen die het drie dagen moet volgen een enorme belasting.

We gaan dan ook maar meteen over naar de orde van de dag. Wie werd er nu vandaag ‘King of Bercy’ en nam Trey Canard nog weerwraak voor z’n teammaat Justin Barcia, die gisteren een typische ‘BamBam’ move uitvoerde?! Op die laatste vraag kunnen we kort antwoorden. Echte fysieke, vieze manoeuvre, wraak heeft Trey Canard niet genomen. Dat laat het geloof van de zeer christelijke Canard misschien ook niet toe. Maar sportieve revanche nam de roodharige Honda piloot wel.

Nochtans waren beide Amerikaanse smaakmakers enorm zwak gestart en kregen we in de begin eerst Gautier Paulin en daarna Andrew Short op kop. Maar eens het ritme gevonden kon niemand nog een antwoord bieden op de snelheid die de teamgenoten Canard en Barcia oplegde. Beide heren reden in duo naar voren en gingen eens vooraan aangekomen met elkaar in duel. Justin Barcia probeerde wel, maar slaagde er niet in om de kop over te nemen. Hij besloot dan ook maar voldoende te nemen met de tweede plaats na Trey Canard, een tweede plek die hem meteen ook zekerheid gaf over de titel van ‘King of Bercy’. Op de derde plek finishte wederom een sterk rijdende Andrew Short voor Gautier Paulin en Cooper Webb!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik Van Eeckhoven