Published On: 5 januari 2014

In Anaheim is Ken Roczen erin geslaagd om bij zijn debuutwedstrijd in de 450 klasse al meteen de overwinning binnen te halen. De voormalige wereldkampioen liet eerder al zien dat hij over de juiste snelheid beschikte. Na een goeie start bleef hij rustig en kon hij profiteren van valpartijen van Villopoto en Stewart om naar de overwinning te rijden. Zijn teamgenoot Dungey werd tweede en Chad Reed derde.

Het was Villopoto die de snelste start nam voor Roczen, Grant en Reed. Villopoto nam al snel een kleine voorsprong maar ging even voor halfweg in een bocht onderuit, waardoor Roczen aan de leiding kwam en de kampioen terugviel naar de zesde plaats. Roczen reed zijn eigen wedstrijd en kreeg enkele ronden voor het einde James Stewart in zijn wiel. Stewart was echter iets te onstuimig in de whoops en ging er hard af. Zijn stuur was verplooid en werd uiteindelijk als 17e geklasseerd. Dungey ging nog voorbij Reed voor de tweede plaats. Villopoto finishte als vierde en Justin Barcia mocht de top 5 afronden. Een spannend begin van het seizoen dus !

Eli Tomac haalde de finale niet nadat hij in de heatrace van de sokken werd gereden door Jake Weimer. Er zou een zenuw in de schouder geraakt zijn en Tomac trok naar het ziekenhuis.

Resultaten 450

1. Ken Roczen
2. Ryan Dungey
3. Chad Reed
4. Ryan Villopoto
5. Justin Barcia
6. Justin Brayton
7. Josh Grant
8. Brock Tickle
9. Andrew Short
10. Jake Weimer
17. James Stewart

Bij de Lites kregen we een overwinning voor Jason Anderson. De KTM-rijder nam de snelste start, moest al snel de leiding laten aan Cole Seely, maar bleef in het spoor van de leider. In de allerlaatste ronde zag Anderson nog zijn kan en hij dook in de voorlaatse ronde hard in de zij van Seeley. Beiden bleven op de motor maar Anderson kon hierdoor de overwinning pakken voor Seely. Zach Osbourne speelde lange tijd haasje over met Dean Wilson en werd mooi derde voor Wilson.

Valentin Teillet kwalificeerde zich via de extra kwalificatie voor het avondprogramma. In zijn heat lag hij lange tijd op de negende plaats wat hem een ticket voor de main zou bezorgen maar hij kwam nog ten val. In de last chance werd hij tweede waardoor hij toch kon deelnemen. In de main event werd Teillet in zijn eerste wedstrijd 17e. Dean Ferris werd bij zijn debuut in de States 14e.

Resultaten Lites :

1. Jason Anderson
2. Cole Seely
3. Zach Osbourne
4. Dean Wilson
5. Cooper Webb
6. Justin Hill
7. Darryn Durham
8. Malcolm Stewart
9. Jessy Nelson
10. Austin Pollitelli
11. Michael Leib
14. Dean Ferris
17. Valentin Teillet

Foto’s S. Cudby/KTMimages