Categories: Green FlagNieuws

Green Flag 2014 #5 – 2 Maart

Naast de start van het wereldkampioenschap motocross en de negende ronde van het AMA Supercross kampioenschap werd er uiteraard ook nog op andere fronten gevochten. Zo is gisteren de laatste manche van het ‘Garmin UK Arenacross‘ kampioenschap verreden. In dit kampioenschap was Fabian Izoird dan wel al zeker van de titel toch werd er nog duchtig gestreden voor de dagoverwinning in de Wembley Arena. Maar het was wel wederom een Fransoos die de overwinning nam. Niet de net gekroonde Fabien Izoird, maar wel Thomas Ramette ging met de overwinning lopen in Londen. De tweede plek was ook weeral voor een collega Fransman Cyrille Coulon en derde werd Daniel McCoy. De 2014 Garmin UK Arenacross kampioen, Fabien Izoird finishte in de laatste Main Event van het seizoen 6de.

Resultaat Garmin Arenacross: Londen

  1. Thomas Ramette
  2. Cyrille Coulon
  3. Daniel McCoy
  4. Kristian Whatley
  5. Angelo Pellegrini
  6. Fabien Izoird
  7. Nev Bradshaw
  8. Romain Biela
  9. Steven Clarke
  10. Luke Arbon
  11. Carl Nunn
  12. Loic Rombaut

Eindstand Garmin Arenacross

  1. Fabien Izoird – 135
  2. Daniel McCoy – 117
  3. Cyrille Coulon – 114
  4. Loic Rombaut – 91
  5. Kristian Whatley – 87
  6. Nev Bradshaw – 87
  7. Steven Clarke – 86
  8. Angelo Pellegrini – 78
  9. Elliott Banks-Browne – 53
  10. Luke Arbon – 53
  11. Romain Biela – 43
  12. Brad Anderson – 32
  13. Thomas Ramette – 30
  14. Jamie Law – 29
  15. Chris Bayliss – 25

Garmin Arenacross – Foto: arenacrossuk.com

Roan van de Moosdijk – Foto: Frederik Van Eeckhoven

In Nederland begon het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd in Heerde. Bij de 85cc machines zagen de aanwezige twee reeksoverwinningen voor Roan Van de Moosdijk. Onze landgenoot Jago Geerts eindige in de totaaluitslag tweede en dat door in de reeksen een derde en een tweede plaats. Youri van t’ Ende werd totaal derde met een tweede en derde stek. De Belg Tallon Verhelst eindigde met z’n elfde stek net buiten de top tien.

Bij de 125cc machines was het Bas Vaessen die de overwinning naar hem toetrok, met een overwinning in de eerste reeks en een tweede plaats in reeks twee hield hij Noud van Kraaij af die na een vijfde stek in de eerste reeks zich knap herpakte met een reeks overwinning in de tweede manche. Onze landgenoot en Kemea Yamaha piloot Cyril Genot finishte op het derde podiumtrapje, deze verdiende hij met twee derde plaatsen in de reeksen. Eerstejaars 125cc piloot Lars Griekspoor, waar we enkele dagen geleden nog kort met spraken, eindigde knap zesde in de totaaluitslag.

In de MX2 Nationaal in Heerden won Michael Hool, gekend uit enkele gast optredens in EK’s en BK’s, met twee reeksoverwinningen voor Luca Nijenhuis en Rick Folkers. In de Nationaal Open kwamen de kleppers Mike Kras en Ceriel Klein Kromhof aan de start. Beide wonnen een manche en finishte een manche als tweede. Maar Ceriel Klein Kromhof won de tweede en doorslaggevende reeks en won zo ook de overal in Heerden! Alle resultaten kan u rustig nog eens nalezen op deze link.

In eigen land kwamen de jongens van de VLM dan weer in actie, Minderhout was het strijdtoneel. Met meer dan 40 Inters (MX2 en MX1/3 samen) konden de bezoekers zeker niet klagen over een leeg starthek. In de MX1/3 klasse zagen ze dat in beide reeksen Wesley Verheyen de overwinning pakte. In de eerste manche deed hij dit voor Sven Breugelmans en Eric Foguenne. In de tweede manche hield Wesley Verheyen op zijn beurt dan weer Mike Vanderstraeten en opnieuw Eric Foguenne af. Sven Breugelmans viel in deze manche uit.

In de MX2 klasse was het dan weer Tom de Belder die de overwinning in beide reeksen naar hem toe trok. Voor de tweede plaats in de totaalstand ging het tussen Robin Bakens en Rob Konings. Beide haalde een derde en tweede plek in de manches, maar Bakens haalde z’n beste resultaat in de doorslaggevende tweede manche en zo mocht hij en niet Konings als tweede op het podium, Konings mocht wel nog als derde op het eindpodium van de MX2 wedstrijd in Minderhout. Alle uitslagen van de VLM wedstrijd in Minderhout kan u hier bekijken.

Valentin Teillet – Archieffoto

In Ernee, Frankrijk werd vandaag dan weer de eerste proef van het Frans Kampioenschap gereden. Ondanks dat deze wedstrijd samenviel met de eerste GP kregen de organisatoren toch een heel degelijk startveld bij elkaar.

In de MX2 klasse ging de overwinning in beide manches naar Benoit Paturel. Voormalig Europees kampioen MX2 Steven Lenoir finishte in beide manches als derde en onze landgenoot Damon Graulus werd twee maal derde. Daymond Martens werd in de daguitslag 17e. In de MX1 klasse ging de eindoverwinning naar Valentin Teillet. Teillet, die na zijn Amerikaans avontuur terug in Frankrijk is, werd tweede in de eerste reeks en won de tweede reeks. De overwinning in de eerste manche ging naar Nicolas Aubin, in de tweede reeks kwam pas als 20e over de finish.

In de eindstand van de Elite MX1 wordt ook nog de superfinale bijgeteld. Sebastien Pourcel won deze wedstrijd voor Aubin, Teillet en Lenoir. Daardoor wordt Teillet (2-1-3) grote eindwinnaar voor Pourcel (4-3-1) en Milko Potisek (3-2-5). Damon Graulus werd in deze superfinale achtste.

De volledige resultaten van Ernee kan u hier bekijken.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven & Christophe ‘CDS’ Desmet

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

2 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

10 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

10 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

13 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago