Published On: 8 april 2014

Afgelopen weekend ging in het Spaanse Salsona het WK Enduro van start. Deze wedstrijd die uit een superspecial en twee wedstrijddagen bestond bracht al meteen de nodige spanning en spektakel.

In de SuperSpecial  liet BETA rijder Johnny Aubert al meteen iedereen achter zich. Hij toonde hiermee dat de BETA motor competitief is en er met hem rekening moest gehouden worden.

aubert

Aubert op de BETA

In de E1 klasse op zaterdag ging de overwinning naar de regerende E3 kampioen Christophe Nambotin. De KTM-rijder had een voorsprong van 14 seconden op zijn teamgenoot  Cristobal Guerrero en zijn landgenoot Jeremy Tarroux. Onze noorderburen Lucs Dolfing en Thierry Pittens werden 14e en 15e.

85689_christophe_nambotin

Nambotin won autoritair de E1 klasse

In de E2 klasse liet regerend kampioen Antoine Meo al snel merken dat hij zijn titel wil verdedigen en de te kloppen man zal zijn. Hij ging zijn landgenoten Johnny Aubert en Pierre Alexandre Renet vooraf. Ook hier had Nederland een vertegenwoordiger met Robin Nijkamp op de 14e plaats.

85691_antoine_meo

Meo won de eindstand maar werd wel nipt verslagen op de laatste dag

De E3 klasse tenslotte was een kolfje naar de hand van thuisrijder Ivan Cervantes. De KTM-rijder won voor de Australiër Matthew Phillips en de Franse Mathias Bellino.

85694_matt_phillips

De Australiër Phillips had het wel naar zijn zin in Spanje

 

Op de slotdag was Christophe Nambotin opnieuw de snelste in de E1. Ditmaal ging hij Anthony Boissiere op de Sherco vooraf. De Fin Remes Eero werd derde. Lucas Dolfing werd 15e.  Nambotin wordt zo ook de eerste leider voor Guerrero, Boissiere, Remes en Tarroux.

85679_christophe_nambotin_-_Enduro_3_podium_day_1

E1 podium

Antoine Meo kwam op de laatste dag 1 seconde tekort om ook deze dag te winnen. De overwinning ging ditmaal maar P-A Renet op de Husqvarna. Aubert werd derde en Jonathan Barragan, die zijn Enduro debuut maakte in Spanje werd mooi vierde. In de tussenstand neemt Meo de leiding voor Renet, Aubert, Santolino en Alex Salvini. Jonathan Barragan sluit het eerste weekend af op de zevende plaats en Robin Nijkamp op de 14e plaats.

85698_antoine_meo_-_enduro_2_podium_day_1

E2 podium

In de E3 tenslotte ging de overwinning in dag 2 andermaal naar Ivan Cervantes. Hij won voor Matti Seistola, Matthew Philips, Luis Correia en Aigar Leok. Cervantes neemt dan ook de leiding voor Phillips en Seistola.

85699_ivan_cervantes_-_enduro_3_podium_day_1

E3 podium

 

De volgende wedstrijd wordt volgend weekend gereden in het Portugese Vale de Cambra.

De volledige resultaten van de Spaanse GP kan je hier vinden.

Foto’s: KTMimages-  Future7media / enduro-abc.com