Published On: 29 mei 2014

Het Standing Construct KTM team heeft gisterenavond een akkoord bereikt met Damon Graulus om de reeds sinds lange tijd bestaande samenwerking tussen beiden ook de komende jaren verder te zetten. Damon Graulus werd reeds op zeer jonge leeftijd door teameigenaar Tim Mathys ontdekt en doorheen gans zijn jeugdcarrière door hem met Standing Construct begeleid en ondersteund.
Standing Construct KTM en Damon Graulus verlengen contract
Met tal van schitterende resultaten in nationale en internationale jeugdkampioenschappen, de derde plaats in de eindstand van het Europese kampioenschap MX2 vorig jaar en de kortelings behaalde Franse nationale titel heeft Damon bewezen dat hij klaar is voor het écht grote werk. Ondanks zijn ziekte van de afgelopen winter waardoor hij de eerste drie GP’s noodgedwongen moest missen behaalde de Belgische rijder een mooie zevende plaats in de eerste manche van de Spaanse GP en ook afgelopen weekend toonde hij met een schitterende achtste plaats in de eindstand van de Britse GP dat hij een rijder voor de toekomst is.

Commentaar Tim Mathys:
Uiteraard geeft het een grote voldoening als iets waar je al bijna 15 jaar in gelooft blijkt bevestigd te worden. Ik help Damon sinds zijn eerste meters op een motor en samen hebben we goede en ook minder leuke momenten, met name de blessures, meegemaakt. Ik heb hem er steeds op gewezen dat naast de sport hij ervoor moest zorgen dat hij ook in het dagelijkse leven zijn mannetje kon staan en tot dit jaar combineerde Damon dan ook studeren met crossen wat qua trainen niet steeds evident bleek. Nu hij zijn diploma heeft behaald kan de focus volledig naar zijn sportcarrière en ondanks de pech die hij afgelopen winter had ziet het er goed uit. Ik ben er dan ook zeker van dat als we aan het talent dat Damon onmiskenbaar heeft wat meer maturiteit kunnen toevoegen hij een mooie carrière tegemoet gaat. Met een contract voor langere termijn af te sluiten willen we rust rond hem creëren waardoor alle aandacht nu naar het sportieve in plaats van naar het “extra sportieve” gaat.

Commentaar Damon Graulus:
Ik ben blij dat ik zekerheid heb voor de toekomst en dit in een team dat bewezen heeft tot de absolute top te behoren. Tim heeft er altijd al voor gezorgd dat ik over goed materiaal kon beschikken en dat ik niets tekort kwam en ook nu hebben we samen met KTM topmateriaal. Mijn profcarrière is door mijn ziekte in de winter wat moeilijk begonnen maar sinds korte tijd voel ik me een stuk beter en ben ik terug hard aan het trainen wat resultaat blijkt te geven. Qua ambitie wil ik resoluut voor een top tien plaats gaan al kijk je als sporter natuurlijk ook steeds verder. Van het team uit heb ik geen enkele druk, enkel maximaal mijn best doen en inzet tonen is wat er van me verwacht wordt. Ik wil langs deze weg alle mensen van Standing Construct KTM bedanken voor het schitterende werk dat ze voor me leveren en zeker Wim van Hoof vormt een belangrijk deel in de recente vorderingen die ik gemaakt heb.