Published On: 28 november 2014

Het HRC Honda team zal naar alle waarschijnlijkheid verschillende andere teams vervoegen om op 1 februari de eerste proef van het Italiaans kampioenschap in Riola Sardo (Sardinië) mee te rijden. Dit zal voor velen de eerste wedstrijd van het seizoen worden, onder wie ook Gautier Paulin die zal debuteren op de CRF450RW Honda.

86219_paulinbobryshev_02

Het eerste deel van het officiële testwerk is nu achter de rug, maar terwijl zowel Paulin en Bobryshev thuis hun eigen trainingsschema afwerken gaan in Japan de ontwikkelingen volop door. In tegenstelling tot vorige jaren reisden de HRC rijders ditmaal niet af naar Japan en werd er geopteerd om de nieuwe onderdelen en de veringen hier te testen.  Zo konden de rijders op vertrouwd gebied de nieuwe ideeën van de ingenieurs testen.

De internationale crew – de crew bestaat uit meer dan vijf verschillende nationaliteiten – zal in januari terug samenkomen in Sardinië om de laatste hand te leggen aan de wedstrijd motoren. ” We zullen een week op het eiland blijven en zullen meer dan waarschijnlijk deelnemen aan de eerste proef van het Italiaans kampioenschap” zegt General Manager Roger Harvey. ” Sardinië heeft verschillende omlopen dichtbij en meestal valt het weer ook goed mee in die periode. Daar zullen we dan uiteindelijk ook beslissen welke wedstrijden we nog zullen rijden alvorens af te reizen naar Qatar.

Honda zal in elk geval niet van start gaan in Hawkstone Park, wat plaats vind het weekend voor Qatar.  Het is momenteel ook nog onduidelijk of Paulin op 14 februari van start zal gaan voor eigen publiek in Valence.

Meer dan ooit tevoren zal ook dit jaar Sardinië ’the place to be’ zijn voor verschillende fabrieksteams. Ook Yamaha, KTM en Suzuki hebben de voorbije jaren hun laatste voorbereidingen daar gedaan.

Tekst: Adam Wheeler – OTOR magazine

Foto: Honda