Published On: 6 april 2015

Afgelopen Paasweekend werd in het Nederlandse Emmen de weg naar de Europees kampioenschap finale voor de 65 en 85cc op gang geschoten en dit voor de regio ‘Noord-West’. In de 65cc klasse waren vele ogen gericht op de kleine, frêle schouders van Liam Everts. Gelukkig heeft Liam Everts weinig problemen met de aandacht en is zijn grootste bekommernis het motorcrossen zelf, zoals bij de meeste van zijn competitie.

In de 65cc klasse zagen een ware dominantie van de Nederlanders. Want naast Kay Karssemakers kregen we ook een volledig Nederlands podium met Scott Smulders en Dave Kooiker. Voor ons Belgen is de 65cc klasse een teer punt. Dit vanwege het feit dat er in België niet kan worden deelgenomen op nationaal FMB-BMB niveau door het ontbreken van een klasse voor deze jongens. Toch kon Liam Everts zich met een negende en een zevende plaats knap als achtste algemeen plaatsen.

Dikke punten voor Tallon Verhelst

In de EMX85 – Noord West was het de Deen Mikkel Haarup en de Nederlander Rick Elzinga die het mooie weer maakte. De overwinning ging naar de Deense Mikkel Haarup met een tweede plaats en een overwinning, dit tegenover de overwinning en een tweede plaats van Rick Elzinga. Op de derde plaats vonden we het Britse talent Christopher Mills die knap tweemaal derde finishte.

De beste Belgische piloot vonden we met Tallon Verhelst op een negende plaats algemeen. Deze plaats had de jongeman verdient met een twaalfde en tiende plaats in de reeksen. Andere Belgen vonden we met Glenn Bielen op éénentwintig en Storm Steensels op drieëntwintig verder in het klassement terug.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven