Published On: 16 oktober 2015

MXGP Wereldkampioen Romain Febvre eindigde vorig weekend als tweede tijdens de prestigieuze jaarlijkse Supermotard ‘Superbiker’ in Mettet. Het veranderen van de banden op zijn YZ450FM en dan het circuit op dat bestaat uit 75% uit asfalt en 25% vaste aarde grond en daarbij nog eens een drietal sprongen als onderdeel van het off-road racen, pakte de 23-jarige Fransman wel de holeshot maar moest het uiteindelijk toch afleggen tegen de snelheid van Marc-Reiner Schmidt.

“Het was geweldig om terug naar Mettet te keren en te racen zonder enige druk en me gewoon wat te amuseren… maar toch ben ik een beetje teleurgesteld, “zei Febvre. ” Ik reed zo een tiental minuten aan de leiding… (maar kon het niet afmaken). Ik wist dat ik de holeshot moest nemen en ik pakte die dan ook, ik begon de race met hopend op het podium te staan omdat ik niet zo snel was als sommige andere rijders.”

febvre_mettet_65296_web (2)

De winnaar van de Motocross of Nations had maar weinig tijd om zijn Yamaha af te stellen voor de Superbiker. “Ik reed dan ook maar één keer voor de race en we hadden wel wat werk te doen,”legt hij uit. “Na de wielen die we gebruikten en een andere koppeling, moesten we ook de voor en achterrem veranderen. We moesten dan ook de offset klem aan de voorkant dichter bij brengen. Het team gaf me ook een andere motor en niet mijn MXGP motor, omdat deze beter geschikt was voor de snelheid in de Supermotard. Ik had mijn monteur Manu bij en dat was toch geweldig om hem er bij te hebben en zo toch de ondersteuning van het team kreeg.

Febvre is een voormalig winnaar van de Superbiker en zat al voor zijn motocross carrière al in de Supermoto discipline. Hij stond dan ook al in 2012 op het hoogste podium en deed dat vorig jaar nog eens over en zet zijn naam dan ook meteen tussende andere grootheden zoals Georges Jobe, Eddy Seel, Stephane Chambon, Mickael Pichon, Broc Glover en Stefan Everts.

febvre_mettet_65488_web (2)

“We reden terug op het oude circuit van de asfalt naar het off-road sectie dat niet echt bijzonder was,”zei hij. “Het was voor mij moeilijker om het verschil te maken ten opzichte van de voorgaande jaren en ik wist dat ik het goed moest doen om op het podium te eindigen. Maar toch was het cool om in de clinch te gaan met de supermoto jongens, omdat ik hen meestal alleen in Mettet tegen kom.”

Febvre reist nu verder door naar de Monster Energy Cup waar hij te gast zal zijn voor zijn persoonlijke sponsor en vervolgens gaat hij rechtstreeks door van Los Angeles naar het voormalig Grand Prix circuit van Sugo in Japan om deel te nemen aan de finale van het nationaal kampioenschap. “Het team heeft mijn motor vorige week al verzonden en we gaan dus gewoon deelnemen en genieten van de race,”zei hij. “Ik verwacht ook dat we maandag na de wedstrijd wat kunnen gaan testen.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Monster Energy/CDS