Published On: 21 oktober 2015

Na zes seizoenen met het door Steven Lettani geleide LS Motorsport heeft Honda vandaag een nieuw MXGP sattelietteam bekend gemaakt. Het nieuwe team, met als eigenaar auto-ondernemer Marc Boone, zal de succesvolle samenwerking tussen Honda en online motorsportwinkel 24MX voortzetten.

Dankzij de populaire CRF450R is Honda traditioneel goed vertegenwoordigd in de 450 klasse. Bovendien heeft Honda zich altijd ingezet om in de topcategorie van het FIM Wereldkampionschap motorcross zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Marc Boone: “Aantreden op het hoogste niveau is een grote uitdading maar we zijn erg blij dat we kunnen rekenen op de steun van Honda en 24MX. In België hebben we trouwens een geweldige traditie van rijders en teams op rode motoren. Daaraan willen we nu graag een nieuw hoofdstuk toevoegen!”

Het pas gevormde Honda team zal vanuit een nieuwe werkplaats in de buurt van Gent opereren. Voor het dagelijkse management van het team en technische supervisie is de ervaren Patriek Heydens aangetrokken. Heydens, die alom wordt gerespecteerd in de MXGP paddock, leerde het klappen van de zweep in verschillende functies waarin hij met topteams en toprijders werkte.

Davy Dousselaere, Honda Motor Europe Off-road manager: “Het is voor ons cruciaal om naast het HRC Honda fabrieksteam een sterk sattelietteam te hebben. Om de verschillende puzzelstukken voor een solide structuur samen te brengen, heeft even geduurd. Daar zijn we gelukkig in geslaagd, we zijn er dan ook van overtuigd dat Marc (Boone) Honda op de best mogelijke manier op de kaart zal zetten. Ik wil ook graag Steven (Lettani) en zijn team bedanken voor hun inzet. Zonder fabriekssteun en het daarbijhorend budget hebben ze geweldige prestaties geleverd. Ik wens Steven en zijn familie dan ook het allerbeste.”

Steven Lettani zal zich terugtrekken uit de sport om zich te concentreren op zijn andere zakelijke activiteiten. Lettani’s LS Honda team verzamelde 3 MX1 GP zeges, podiums in MX1, MX2, MX3 en WMX en 5 nationale titels. Informatie over de rijders en bijkomende sponsors van het nieuwe door Honda en 24MX ondersteunde team wordt snel bekend gemaakt.

Foto: Bavo Swijgers