Published On: 3 november 2015

Afgelopen weekend werd er in Zuidbroek de grootste supercross van de BeNeLux gehouden. Enkele van de beste supercrossers ter wereld zakten af naar het dorpje in Groningen dat slechts een kleine 4000 inwoners telt. Daar was een pracht van een circuit neer geplant in één van de Van der Valk hotel ruimtes waarop deze helden zichzelf konden uitleven.

In de SX1 klasse zagen we mooie namen aan de start staan zoals, Nick Wey, Jason Clermont, Jace Owen, Kyle Partridge en natuurlijk Nederlands eigen Nick Kouwenberg. Die laats vernoemde heeft het dak in Zuidbroek er doen af gaan. Hij was namelijk over zaterdag en zondag de meest constante met een tweede en vierde plaats. Zo schrijft de kersvers EMX250 kampioen nu ook de grootste supercross van de BeNeLux op z’n naam. De Tsjech Filip Neugenbauer werd tweede en Fransman Jason Clermont derde. De Amerikanen Kyle Partridge en Jace Owen wisten ieder een finale te winnen maar kwamen niet tot score in hun andere finale.

De SX2 klasse heeft een andere race format. Zij hebben twee finales waar punten gescoord kunnen worden, per avond. Hierin was Maxime Desprey de sterkste, de Fransman wist twee finales te winnen, eentje tweede te eindigen en eentje derde en is hiermee de SX2 kampioen van Zuidbroek. De Brit Matt Baylis werd op gelijke punten met nog een Fransman Julien Lebeau tweede. Maar Baylis wist de laatste finale van allen te winnen en veroverde hiermee de tweede plaats op het podium.

Tekst: Frederik Van Eeckhoven