Published On: 2 december 2015

De MX2 wereldkampioen van 2014 Jordi Tixier begint de komende dagen in Spanje aan een intensief testprogramma met het Monster Energy Kawasaki Team. Na de opmerkelijke prestaties van “Rookie” Romain Febvre dit jaar is de druk en de verwachtingen toch wel wat toegenomen op Tixier die nu samen met Valentin Guillod de overstap maakt naar de MXGP in 2016.

TIXIER_GP12_PH_0199

Tixier is helemaal klaar om te beginnen met het serieuze werk op de KX450F om naast Clement Desalle te komen staan in het vernieuwde KTR team. De Kawasaki rijder moest door een polsblessure en een nodige operatie de laatste drie wedstrijden van het seizoen wel missen. “Ik zit nog maar een tweetal weken op de motor en heb niet al te veel problemen gehad om te wennen aan de 450 en ik geniet trouwens enorm van de nieuwe KX-F,” beweerd hij. “We hebben heel wat dingen te testen en beginnen dan ook zo snel mogelijk met het werk dat we moeten doen.”

TIXIER_GP06_PH_1750

KRT lijkt de zelfde voorbereiding te gaan volgen voor 2016 zoals ze dit jaar al deden met Ryan Villopoto en Tyla Rattray in Catalunya en dit met Desalle en Tixier die allebei nieuw zijn in de set-up van het team dat gevestigd is in Eindhoven. Tixier weet dat hij in de middelpunt van de belangstelling zal staan, zeker nu Febvre de toon heeft gezet als nieuwkomer in de premier klasse. “Wat Febvre deed was goed… maar elke rijder is anders en voor mij maakt hij het leven niet moeilijker,” zegt hij. “Ik ga om te leren en het beste te geven elke keer als ik op de motor zit. Dan zullen we zien wat er nog zal moeten gebeuren.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki