Published On: 27 december 2015

Team Suzuki World MX2 Factory rijder Jeremy Seewer is vol lof over het nieuwe regime dat de nieuwe Suzuki General Manager Stefan Everts binnen bracht. De structuur binnen het team dat zijn basis heeft in Lommel is sinds oktober dan ook wat veranderd.

mx216jeremy-seewer1

Seewer die twee podiumplaatsen pakte in 2015 en als vijfde eindigde in het wereldkampioenschap MX2 in zijn eerste volledige seizoen als Pro, beweerd dat de Belgische inbreng en de aandacht voor details al een verschil heeft gemaakt. “Sommige dingen zijn verschillend en andere zou ik zeggen dat er niet veel veranderd is geweest, maar ik ben echt blij dat de sommige verzoeken die ik had de laatste jaren had nu toch aan bod komen.” zegt de 21-jarige Zwitser. “Zoals rond het team zelf, werk iedereen nu echt goed en dat was in het verleden niet steeds het geval. Een voorbeeld met het trainen, iedereen deed zijn eigen ding daarmee, maar nu verzamelen we als team en doen we het samen op afgesproken tijd en plaats. Je hebt nu het gevoel dat we samen de zelfde richting uitgaan.”

mx215jeremy-seewer6

Seewer moest onlangs een tijdje van de motor blijven door een operatie in de mond omdat een bot was beschadigd door een crash van vorig seizoen waar ook drie van zijn tanden waren verschoven. Hij zal een tiental dagen nodig hebben voor te herstellen en over enkele maanden moet er nog een chirurgische correctie gebeuren. De #91 kan zich nu gaan concentreren op de 2016 RM-Z250 versie. “Ik had gevraagd om wat aan de motorkracht te veranderen, ik denk dat de mensen dat ook wel gezien hebben in de start van Glen Helen tijdens de Amerikaanse Grand Prix dat we daar power te kort kwamen,” zegt Seewer. “Stefan heeft er op dit punt dan ook op aangedrongen en ik weet dan ook dat de motor volgend seizoen wel wat sterker zal zijn.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki