Published On: 16 maart 2016

Red Bull KTM rijder Pauls Jonass kan zich opnieuw beschrijven als de”Lucky Bird” na weer een zware crash te hebben overleefd. De Letse rijder tuimelde er hard af in de eerste reeks van de Grand Prix van Thailand en heeft dus een ongewilde reputatie opgebouwd van spectaculair afstappen als de motor nog in de lucht hangt, zoals hij vorig seizoen ook al afstapte in Zweden en Mexico. “Alles was nog goed na de crash, gelukkig maar zou ik zeggen. Ik had alleen wat pijn aan mijn been maar ben nu weer bijna 100%,” zei hij. “Ik ben alweer veel aan het rijden en rondjes aan het afmalen op het circuit.”

139343_Joel_Smets_Pauls_Jonass_Qatar_2016 (2)

De vice-wereldkampioen MX2 van 2015 is in zijn tweede volledige Grand Prix seizoen nog steeds aan het herstellen van een duimblessure die hij afgelopen winter opliep tijdens de voorbereidingen op het 2016 seizoen.

“Voor de start van het seizoen had ik nog niet genoeg met de motor gereden vanwege mijn blessure en mijn doel was voor de eerste twee GP’s gewoon wat fatsoenlijke punten te pakken en ik deed het toch nog beter in Qatar dan ik zelf verwacht had,” zei hij nadat hij toch op de derde plaats finishte in Losail en de week daarna vijfde werd in Suphan Buri.

139083_Pauls_Jonass_KTM_250_SX-F_Qatar_2016 (2)

“Ik ga echt gemotiveerd naar Valkenswaard,” voegde hij er nog aan toe waar over een week tijdens het paasweekend de derde Grand Prix plaats vind. “Fysiek voel ik me zeer sterk…Ik moet gewoon uren met de motor maken. In de laatste week heb ik al meer op de 250SX-F gezeten dan voor de Grand Prix van Qatar dit jaar.”

Jonas staat momenteel derde in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2 en staat slechts zes punten voor vierde man Jeremy Seewer. Red Bull KTM teamgenoot Jeffrey Herlings staat momenteel aan de leiding en heeft al een perfecte score gemaakt door de eerste vier reeksen al op zijn naam te zetten.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM Images