Published On: 24 maart 2016

De Zwitser Jeremy Seewer heeft duidelijk al wat stappen vooruit gezet in zijn tweede jaar als Pro rijder. Zijn tweede plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2 is daar het bewijs van, zeker na het behalen van zijn vierde podiumplaats drie weken geleden in Thailand. De Suzuki fabrieksrijder eindigde vijfde in 2015 nadat hij in zijn eerste jaar op de tiende plaats strandde in 2014, maar nu zijn de verwachtingen wat hoger ingesteld.

mx21jeremy-seewer10

Nog maar net 21, maar Seewer heeft nu al te kampen met de druk van verwachtingen. Race fans zijn al gewend om de kleine #91 onder de leiders in de MX2 klasse te zien op regelmatige basis. Maar de voormalige EMX250 rijder heeft toch al wat meer kracht en fitness uitgebouwd en is dan ook verhuisd naar België om meer te kunnen rijden en testen nadat hij zijn studies voltooid had halverwege 2014.

mx22jeremy-seewer10

“Dit is mijn derde jaar in de GP en tweede als Pro, dus hoewel ik nog niet zo oud ben heb ik toch al wat races gedaan en krijg ik ook meer en meer vertrouwen,” legt hij uit in de aanloop naar de Grand Prix van Europa in Valkenswaard komend weekend, de plaats waar hij 17é werd in 2014 en vorig seizoen een 6é plaats pakte. “Mijn doel is om vooraan te blijven en ik ben al blij wat ik heb bereikt in de eerste twee Grand Prix’s. Ik voel me goed nu en wil zo verder blijven doen om te zien of ik nog wat beter kan doen.”

“Valkenswaard was één van mijn moeilijkste Grand Prix’s vorig jaar, maar ik ben dit maal veel beter voorbereid,” voegde hij er nog aan toe. “Ik weet dat de Belgische en Nederlandse rijders sterk zullen zijn, met op kop Jeffrey (Herlings) natuurlijk. Maar ik voel me goed.”

mx22jeremy-seewer5

De vooruitzichten voor de MX2 rijders in Valkenswaard ziet er al een half decennium somber uit. Dit heeft te maken omdat Jeffrey Herlings van bij zijn eerste wedstrijd en tevens pas zijn derde Grand Prix uit zijn carriere als vijftien jarige in 2010 nog steeds ongeslagen is op het Eurocircuit. De Nederlander kan dan ook op Paasmaandag zijn vijftigste Grand Prix zege pakken…als Jeremy Seewer of de Husqvarna van Max Anstie de Red Bull KTM rijder niet kunnen afstoppen.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki