Published On: 14 april 2016

Clement Desalle won in de premier klasse van 2009 tot 2014 jaarlijks een Grand Prix en dit werd voor het eerst onderbroken door een blessure in 2015. De Belgische rijder hoop er dan ook op om terug een volledig seizoen te kunnen afwerken en hierdoor zijn twintigste Grand Prix zege te kunnen pakken in de premier klasse, als ook zijn eerste in de Monster Energy Kawasaki kleuren.

hi_DESALLE_GP4_PH_1226

Vorige week in Argentinië voelde de toekomstige papa nog steeds de gevolgen van de breuk aan de linkerarm die hij twee weken voor de seizoensopener in Qatar opliep. Als ook de zware verkoudheid die hij had opgelopen een paar dagen voor het paasweekend en zo ook wat trainingsdagen miste voor de Grand Prix van Europa. De 26-jarige Desalle heeft er dan ook alle vertrouwen in dat hij zijn trainingsregime verder kan uit bouwen en terug het nodige vertrouwen kan op doen. Maar ook vooral zijn frustraties kan wegwerken na zijn armbreuk die opliep eind februari in Valence.

hi_Desalle_GP04_SL_040275

Het was dan ook mooi dat de #25 terug vooraan te zien was in de MXGP op het circuit van Neuqeun afgelopen weekend. Maar het was nog wel duidelijk dat hij de volledige fitheid en het hoge wedstrijdritme nog mist die nodig zijn om goeie resultaten neer te zetten. “Ik zat in de top vijf, maar na vijftien minuten voelde ik het effect al van gebrek aan doorgedreven motortraining na mijn ongeluk en ik moest daarom ook wat gaan vertragen,” merkte hij op. “Ik finishte nog als zevende, ik ben zeker dat ik betere resultaten kan rijden, maar ik wil geen domme risico’s nemen omdat ik nog steeds wat aan het herstellende ben. Ik weet dat ik binnenkort weer normaal kan gaan trainen, maar het is moeilijk om te wachten en ik wil gewoon terug wedstrijden winnen en podiumplaatsen scoren.”

Clement Desalle verwacht in de komende weken met zijn partner Andrea hun eerste dochtertje Emma, waarschijnlijk in de zelfde maand als hij 27 word. Hij zal dan de vijfde vader zijn die momenteel actief is in de MXGP klasse.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki