Published On: 4 juni 2016

Damon Graulus is sterk begonnen aan zijn MXGP weekend in Saint Jean d’Angély. De Belgische 24MX Lucas Oil Honda vervangrijder stuurde zijn CRF450R vandaag naar de 16de plek in de kwalificatierace.

Het harde en snelle Circuit de Puy de Poursay, in de buurt van La Rochelle bleek opnieuw een flinke uitdaging. Zeker voor Damon Graulus, die aan de start stond van zijn allereerste MXGP wedstrijd, was er heel wat nieuwe informatie te verwerken. In de vrije training en tijdstraining zette de Vlaams-Brabander respectievelijk een 17de en 19de tijd neer. Ondertussen verfijnde Damon ook verder zijn afstelling. Ondanks een moeilijke start eindigde hij in de 20 minuten plus twee ronden van de kwalificatierace knap 16de.

“Ik ben behoorlijk tevreden”, zegt onze landgenoot. “Na de vrije training hebben we de vering aangepast waardoor ik me direct beter voelde tijdens de tijdstraining. In de start van de race raakte ik ingesloten en ik verloor veel plaatsen. Mijn snelheid was niet slecht maar toen ik in het begin werd opgehouden door Nicolas Aubin brak dat mijn ritme. Voor morgen wil ik met de snellere jongens meegaan van bij de aanvang. Dat zou het in ieder geval makkelijker maken om goede lijnen te rijden en mijn eigen tempo te ontwikkelen.”

Foto: CDS