Published On: 15 juni 2016

De Letse EMX250 rijder Karlis Sabulis zal tijdens de Grand Prix van Engeland de tijdelijke vervanger worden van Brent Van Doninck in het Kemea Yamaha Official MX Team. De 19-jarige Sabulis staat momenteel op een 11é plaats in de tussenstand van het Europees kampioenschap EMX250.

Kemea Yamaha Manager Marnicq Bervoets : “Karlis is een jong getalenteerde Yamaha rijder die uit de EMX250 komt met nog veel potentieel in zich. Tot nu toe reed hij nog maar enkel op een standaard motor en dit word dus een volgende stap voor hem. Hij zal gaan samenwerken met onze mecaniciens en onze trainer Jacky Vimond. Nu is het aan hem om te laten zien wat hij kan. Brent herstelde snel in april, maar elke blessure is anders. We hebben Lommel omcirkeld in de agenda, maar realistischer zal Assen worden aan het einde van augustus voordat hij terug klaar zal zijn om te racen.

Karlis Sabulis : “Kemea is één van de beste team in de MX2 en ik ben dan ook dankbaar voor wat tot dus ver mijn beste kans is in mijn carrière om mij te kunnen tonen en vooral de hulp en steun die ik zal krijgen. Ik geef de voorkeur aan technische circuits en ben dan ook beter op de hardpack dan in het zand, maar met Kemea ben ik erg blij om het te kunnen leren met zoveel ervaren professionals.

Tekst : @Kris…
Foto : Yamaha