Published On: 4 augustus 2016

Jeremy Van Horebeek kon afgelopen weekend profiteren van verschillende wijzigingen aan zijn Monter Energy Yamaha YZ450FM en dat bezorgde hem bijna een tweede podiumplaats dit seizoen.

De #89 reed in de kwalificaties op zaterdag al naar een mooie tweede plaats en alleen een duwtje van Tim Gajser bij de start van de eerste reeks op zondag waardoor Van Horebeek crashte koste hem misschien wel een top drie plaats in de eindstand. Van Horebeek keerde terug vanaf de laatste plaats naar de zevende en reed vervolgens ook nog naar de vierde plaats in de tweede reeks.

O5W3CKGL6GVY2IR9B8TE

Na het turbulente jaar in 2015 waarin de vice-wereldkampioen werd getroffen door een combinatie van een gebroken voet en in de vorm van Romain Febvre gaf hem extra druk in het MXGP Wereldkampioenschap. Van Horebeek kende in 2016 ook al geen gunstige periode en miste wat regelmaat om in aanmerking te komen voor het podium.

VYTOS8ZQURCB5TEL4LYH

“Het team heeft een geweldige job gedaan en het is de eerste keer en een tijdje geleden dat ik me nog zo goed gevoeld heb op mijn motor,” zegt Van Horebeek die momenteel zesde staat in de tussenstand van de MXGP. “Helaas werd ik niet beloond omdat twee seconden na de start in de eerste reeks Gajser naar rechts kwam in plaats naar links en we elkaar raakte nog voor de eerste bocht. Natuurlijk koste dat me veel energie om van uit het pak naar voren te komen en dat heb ik cash betaald in de tweede reeks. Ik had nog steeds het goede gevoel…maar miste de frisheid.”

Het team van Rinaldi kocht naar verluid diverse interne onderdelen uitsluitend voor Van Horebeek zijn YZ. Wat was het effect ? “Meer power, maar gedoseerde power,” legt hij uit. “De overbrenging is een beetje anders, dat is wat ik voel. Ik heb de motor dan ook niet gewijzigd voor zaterdag want het was meteen goed. We zullen nu moeten zien hoe de motor op de harde circuits gaat aanvoelen.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha