Published On: 29 augustus 2016

Met Assen kregen we afgelopen weekend de laatste GP van dit jaar op Europese bodem. De iconische TT-omloop was de ideale locatie om dit luik af te sluiten, en na de geslaagde eerste wedstrijd vorig jaar waren de verwachtingen hoog. Het weekend startte dan ook veelbelovend, maar een wolkbreuk op zondagmorgen zorgde voor een heel andere wending.

Valentin Guillod kwalificeerde zich op zaterdag als 16e op de loodzware zandomloop. In de eerste manche op zondag waren de condities nog slechter, maar na een degelijke start slaagde de Zwitser erin om op te schuiven naar de zevende plaats. Enkele ronden voor het einde ging hij echter in de fout en viel hij terug naar de tiende stek. Ook in de slotmanche kende Guillod een matige start. In de tweede ronde maakte kwam hij echter ten val en viel terug naar de 18e plaats. Hij finishte uiteindelijk als 14e en werd twaalfde in de eindstand. In de tussenstand van het WK moet Valentin Coldenhoff en Desalle laten voorgaan en staat hij nu negende.

Valentin Guillod: “ Ondanks de omstandigheden ben ik wel tevreden over het weekend. Ik voel dat het harde werk in het zand zijn vruchten begint af te werpen. Mijn snelheid in het zand verbetert stelselmatig en dat was ook te zien in de wedstrijden. Ik reed de vijfde tijd in de warm-up en reed in de eerste reeks op een bepaald moment als zevende. Door enkele valpartijen geven de resultaten dit gevoel niet weer.”

In de MX2 klasse kregen we dit weekend exclusief 3 KEMEA rijders aan het starthekken. Maxime maakte dit weekend zijn MX2 debuut en kreeg de kans zich te tonen bij de grote jongens. Op zaterdag kwalificeerde Benoit zich als zevende, Maxime als twaalfde en Brent als 14e.

!cid_6FCDC979-D83C-4DAF-B79E-3378765498FB@home

De omloop was voor de eerste reeks omgeschapen in een grote enduro proef. Benoit kwam goed uit de startblokken en ging in de tweede ronde aan de leiding. Hij reed enkele ronden op kop en bouwde een kleine voorsprong uit, maar na enkele fouten viel hij terug naar de vijfde plaats. Brent en Maxime kwamen beiden in de openingsfase ten val. Maxime verliet halfweg de wedstrijd na een val. Voor Brent duurde het reeds twee ronden om de motor uit de modder te bevrijden. Hij hervatte nog de wedstrijd maar kwam niet verder dan de 22e plaats.

In de tweede manche hadden de drie KEMEA rijders een matige start. Brent keerde van de 14e plaats terug naar de negende stek. Benoit finishte net achter hem op de tiende plaats en Maxime werd sterk twaalfde in deze lastige wedstrijd. Benoit werd vandaag zevende in de eindstand en blijft op de derde plaats in de tussenstand. Brent werd 15e en Maxime 18e bij zijn GP debuut.

!cid_62178E95-1B92-4665-BDBB-BF1E16556164@home

Benoit Paturel: “ Er zat veel meer in dan dit… Ik ben niet tevreden met de wedstrijden. In de eerste wedstrijd ging het goed maar ik maakte veel fouten. Ik wou een beetje forceren maar dat mag je in deze omstandigheden niet doen. In de tweede reeks was mijn start niet goed en kon ik niet goed opschuiven.”

Brent Vandoninck: “ Het zit recent allemaal niet te goed mee… In de eerste manche kwam ik al snel in de waves ten val en zat de motor muurvast in de modder. Ik verloor zo al bijna twee ronden eer ik terug van start ging. In de tweede manche ging het rijden op zich niet slecht, maar ik had zeker meer dan een negende plaats verwacht.”

!cid_11ACA30C-AF36-4B7E-BEAA-F7FFF35F7268@home

Maxime Renaux: “ Het was me de wedstrijd wel om als eerste GP te rijden. De omstandigheden waren heel zwaar maar ik ben wel tevreden van mijn snelheid. In de eerste manche was het al van bij het begin moeilijk door in de eerste ronde te vallen. In de tweede manche ging het rijden goed en ben ik tevreden van het resultaat. Al bij al een geslaagde wedstrijd.”

Tijdens het weekend werd er ook officieel bekend gemaakt dat het KEMEA team in 2017 en 2018 het officiële Yamaha MX2 zal zijn met Benoit , Brent en Alvin Ostlund als rijders.

Foto’s @cdsimages & @shotbybavo