Published On: 15 september 2016

Een artikel van onze collega Bartel Jacobs, dat de man schreef voor ‘De Motorsite’ wat we u niet wilden onthouden. Dit ‘Red de Motorsport: BMB Motorcross in Crisis’ past in een volledige reeks waarin word gekeken naar het ‘VMF Debacle’ en naar het huidige Vlaamse Motorcrosslandschap.

Dat de Belgische Motorrijdersbond niet echt veel motorcrosswedstrijden meer op z’n kalender heeft is niet nieuw. Ook het aantal deelnemers aan die wedstrijden is nu flink aan het teruglopen. Vorige week kon je hier al lezen dat het gemiddeld aantal deelnemers voor een BMB-wedstrijd dit jaar 167 rijders bedroeg. Dat je met 167 rijders uit de kosten komt om een Belgian National, lijkt ons sterk. Laat staan dat je met 103 rijders – zoveel waren het er eind augustus in Avesnes-sur-Helpes – uit de kosten komt.

De teruglopende deelnemersaantallen hebben voor een rimpeleffect gezorgd. Zo zagen we onder ander dat MC Scheldeland zijn geplande Belgian National aflastte. Geef ze maar eens ongelijk, wanneer ze op voorhand aanvoelden dat ze met een financiële kater zouden blijven zitten. De afgelaste wedstrijden maken echter dat de Motorcrosswedstrijden van de BMB in een vicieuze cirkel terecht zijn gekomen. Minder deelnemers resulteerden in minder wedstrijden, minder wedstrijden resulteren in nog minder deelnemers.

Lees het volledige verhaal over de BMB Motorcross crisis.