Published On: 28 maart 2017

Aankomend weekend gaat in Wonthaggi de eerste manche van het Australisch Kampioenschap van start. Op de startlijst in de 450cc klasse staan enkele oude bekenden waaronder ook Aleksandr Tonkov. De Rus die voorlopig Europa niet meer binnen mag wegens visumproblemen, zal dit jaar in het Australisch 450cc kampioenschap uitkomen. Dit zal hij doen voor het officiële Kawasaki team dat daar kan rekenen op de steun van Mega Bulk Fuels en Monster Energy.

Als teamgenoot krijgt hij de aalvlugge Nathan Crawford. Naast z’n teamgenoot zal hij ook tegenstand mogen verwachten van namen als Brett Metcalfe, Kyle Peters, Dean Ferris, Todd Waters, Luke Wilson en misschien nog wel één of ander wit konijn.

Maar daar is een Rus natuurlijk niet bevreesd voor, waarvoor dan wel? “Ben alleen een beetje verontrust door de giftige slangen in Australië, maar de rest is prefect hier.” Vervolgens liet de in Australië met nummer 152 uitkomende piloot nog optekenen “Dit is waarom ik motorcross zo geweldig vindt, het laat mij de hele wereld ontdekken.”

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Kawasaki Motors Australië