Published On: 3 juli 2017

Géén Jeffrey Dewulf in Wachtebeke want die zat in Agueda, ook geen Wietse Brackman die actief was in Frankrijk en geen David Segers wegens vakantie. In Wachtebeke greep Dylan Verleysen (24) overtuigend de macht met twee reekszeges.

“Happy people have no stories” wordt wel eens gezegd en voor Dylan Verleysen was het aan de Mendonkse Dreef de perfecte dag! In de eerste manche was Jorne Tytgat weliswaar de snelste man in koers. Tytgat nam de leiding over van kopman Van Hoe, zette de snelste ronde neer en ging daarna in de fout. Zo kwam van Hoe weer aan de leiding maar uiteindelijk bleek Verleysen de meest regelmatige in een manche waarin het voor sterkhouders zoals Jurgen Wybo en Maarten Govaert fout liep. Wybo ging al meteen het decor en Govaert kreeg af te rekenen met een platte voorband.

Torpie moest de duimen leggen voor Verleysen.

Opnieuw was Van Hoe prima gestart en hij werd ook de eerste leider. Verleysen die vertrouwen getankt had in de eerste manche liet er echter geen gras overgroeien. Het opvallende appelblauwzeegroene tenue van Dylan verscheen al na drie ronde aan de kop en die leiding zou hij niet meer afstaan. Als kers op de taart zette Verleysen ook nog eens de snelste ronde van de wedstrijd neer!

De wedstrijd van Woby was opnieuw veel te snel gedaan. In de derde ronde kwam hij ongelukkig neer in een put waarop er iets in zijn rug schoot, einde verhaal voor de rappe veteraan. Helemaal onbedreigd kwam de overwinning van Verleysen er niet. Govaert had een goed gevoel en een de diesel op gang schoot, reed hij op enkele ronden tijd van zes naar twee om te stranden op 1,8 seconden van de winnaar.

Maarten Govaert was in goede doen, zijn voorband helaas niet.

Van Hoe en Tytgat mochten als twee en drie mee op het podium naast Dylan Verleysen. Een regelmatige Junior Decouter, twee keer vijfde, mocht tevreden zijn met een verdiende vierde plaats. Bij de MX2 piloten was Ian De Sweemer de sterkste voor Sven Roelandt en Gian Scheele.

Alle resultaten hier

[one_half]Reeks 1 – Inters Open Wachtebeke
1. Dylan VERLEYSEN
2. Torpjurn VAN HOE
3. Jorne TYTGAT
4. Jaimy DELEERSNIJDER
5. Junior DECOUTER
6. Karel SCHEPMANS
7. Gordano NATALE
8. Ronny VAN HOVE
9. Nicky VERMOESEN
10. Ian DE SWEEMER [/one_half] [one_half_last]Reeks 2 – Inters Open Wachtebeke
1. Dylan VERLEYSEN
2. Maarten GOVAERT
3. Torpjurn VAN HOE
4. Gordano NATALE
5. Junior DECOUTER
6. Jorne TYTGAT
7. Karel SCHEPMANS
8. Greg DEMEULEMEESTER
9. Nicky VERMOESEN
10. Heikki GEENS[/one_half_last]

Eindstand Inters MX1
1. Dylan Verleysen 2
2. Torpjurn Van Hoe 5
3. Jorne Tytgat 9
4. Junior Decouter 10
5. Gordano Natale 11
6. Karel Schepmans 13
7. Ronny Van Hove 19
8. Heikki Geens 23
9. Jaimy Deleersnijder
10. Maarten Govaert

Foto’s: Daan V