Categories: SlideshowVLM

VLM Helchteren: Countdown met Kenny Janssens

Wie Kenny Janssens (32) vorig jaar als Inters MX1 kampioen van VLM tipte, mag zichzelf zowat helderziend noemen. Omdat het nummer één nu éénmaal bepaalde privileges oplevert, kijken we samen met de regerend kampioen vooruit op de seizoensstart komend weekend in Helchteren!

De omstandigheden waarin de Racing Center KTM piloot nu aan het seizoen begint, zijn echter helemaal anders dan vorig jaar. “Eerlijk gezegd brachten die eerste wedstrijden vorig seizoen niet wat we zelf verwachtten. De eerste crossen vielen gewoon tegen,” steekt Kenny van wal. Janssens was pas overgestapt op de KTM 450 en de aanpassing verliep niet van een leien dak. “Uiteindelijk kwam de doorbraak nadat we voor de vering naar Shock Therapy in Nederland waren gegaan. Vanaf dan, in Arendonk was dat, werd de kentering ingezet. Die positieve lijn trok ik door voor de rest van het seizoen.”

Tegen alle verwachtingen in pakte Janssens uiteindelijk de titel. De goede vorm die hij had, wilde hij graag zoveel mogelijk vast houden. “Mijn voorbereiding voor dit seizoen lijkt op die van vorig jaar. Ik heb opnieuw met Ricky Nijs van Rocky’s Gym gewerkt. Echt stil gelegen heb ik niet. Ik ben gewoon blijven verder trainen maar wel wat minder intensief natuurlijk. Tussen Kerst en Nieuwjaar ben ik dan met enkele kameraden naar Spanje getrokken om in goede omstandigheden te kunnen rijden. Daarna zat ik bijna elk weekend in Duinkerken.” Bijna want door een fietsongeval op training moest hij één weekend overslagen. Qua fysiek zit hij echter goed op schema.

“Oké, sommige rijders zullen echt mikken op die openingswedstrijd. Natuurlijk is het mooi als je meteen kan winnen maar de prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld! Je weet ook niet wie er allemaal nog op afkomen van gastrijders. Mannen van de BMB of andere federaties, internationale rijders misschien. Druk voel ik niet omdat ik als kampioen start. Misschien rijd ik nét met minder druk, want de titel die ik al heb pakken ze me niet meer af!”

In 2017 liet Kenny in ieder geval zien hoe veelzijdig en regelmatig hij is als rijder. Wie ‘m vroeger misschien onderschatte, zal nu allicht niet meer dezelfde fout maken. Zelf start hij wel met enkele bijkomende troeven. Ondertussen is hij immers perfect aangepast aan zijn SX-F450 én hij heeft ervaring zat. “Op training voel ik al dat ik een manche van 30 minuten goed aan kan, maar een wedstrijd is natuurlijk nog anders. Wat ik wel merk met ouder worden, is dat de explosiviteit wat is afgebot. Maar dat is normaal zeker? Echt bijkomende stress heb ik niet voor die seizoensopener, maar ik ben wel blij dat het terug begint. Gewoon genieten, dat is het belangrijkste.”

De complete voorbeschouwing en het tijdschema voor de VLM openingswedstrijd in Helchteren leest u hier.

Foto’s: Dieter Jans & BrentMX pics

Steven

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

3 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

10 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

11 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

14 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago