Aftellen naar VLM opener in Helchteren!!

Aftellen naar VLM opener in Helchteren!!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MC De Vrijheid heeft zich de voorbije 10 jaar gespecialiseerd in de openingscross van het seizoen! Het team rond Ludo Vermijl stond vroeger in voor de VBM opener, nu bijten ze de spits af op de VLM kalender! Hieronder lees je alles over de langverwachte seizoensopener.

Telkens weer is de eerste wedstrijd van het seizoen er één waar reikhalzend naar uitgekeken wordt. Nieuwe kleuren, nieuwe motoren, rijders die van klasse of team veranderen… Het levert altijd spektakel op. Ook sponsor/grondwerker David Houben deed weer zijn uiterste best om van het droge circuit een toffe omloop te maken

Houd het nummer 40 van Dietger Damiaens in het oog!

Open strijd Inters MX1

Vorig jaar werd Helchteren een schitterend spektakelstuk met een hoofdrol voor Ken De Dycker. Komende zondag mogen we ons allicht opmaken voor een open strijd. Wie een topfavoriet wil aanduiden mag nu een naam in de hoed doen! En toch…

Wat te denken van Dietger Damiaens (bovenstaande foto) die een schitterend 2017 achter zich heeft. Telkens als hij aan de start stond in VLM speelde “DD” mee voor de hoofdprijs. Regerend Kenny Janssens kon verder bouwen op de mooie basis van vorig jaar. De Racing Center KTM rijder blijft ook nu de KTM SX-F450 trouw. Janssens heeft een goede winter achter de rug maar kreeg enkele geleden wel een fietsongevalletje op training. Een opvallende comeback is die van Cédric Grobben. Terug van veel te lang weggeweest na enkele zware kwetsuren. Wie de Limburger op training bezig zag, weet dat Cedric zich maar al te graag wil bewijzen!

Kan Cédric Grobben direct scoren bij zijn terugkeer?

Het jaar van Van Meer?

Eén van de meest opvallende transfers is ongetwijfeld de overstap van Jens Van Meer van MX Topshop Kawasaki naar BeTeMo en KTM. De pupil van David Cools heeft weer een jaartje meer ervaring gecombineerd met zijn snelheid maakt dit Jens tot één van de grote sterkhouders. Haalt hij nu zondag al meteen zijn slag thuis?

Omdat het moeilijk in te schatten is welke buitenlandse gastrijders dan wel sterke wildcard piloten uit andere federaties naar de Europarklaan komen afgezakt, beperken we ons praktisch gezien tot de VLM coryfeeën. Jelle Grade en Wouter Van Massenhoven horen zeker in dat rijtje thuis. Grade zag 2017 de mist ingaan door gezondheidsproblemen. Het duurde veel langer dan ‘m lief was vooraleer die achter de rug waren maar “The Great” maakte de voorbije weken contunu progressie op training. De MC De Buiting-Reytec Yamaha rijder moet dit jaar het blauwe gevaar worden in een zee van oranje! Ook helemaal vrij van blessures is Wouter Van Massenhoven. Van Massenhoven hoeft niks en dat zou in een lang seizoen wel eens positief kunnen uitdraaien!

          Smaakmaker Jelle Grade is weer kerngezond, we kijken er naar uit om ‘m weer in actie te zien!

Quad reeks op zaterdag

Natuurlijk wordt Helchteren ook een knaller voor de thuisrijders. Het zestal dat de dienst uitmaakt bij MC De Vrijheid met Martijn en Thomas Vermijl, Niki Vrijsen, Daan Van de Vorst en Seppe Giuliani. Quad rijder Jarne Van De Vorst zal voortaan wel in de VMCF uitkomen aangezien de vierwielers verdwenen uit het JMS programma. Toch niet getreurd want MC De Vrijheid richt zaterdag wel zelf een quad reeks in. Graag wel op voorhand aanmelden! Rijders zonder vergunning kunnen in de tent een dagvergunning nemen.

GPS-adres: Europarklaan/Hulshagen, 3530 Houthalen-Helchteren
Inkom: €13 (voor twee dagen cross!)

Voornaamste deelnemers MX1: Kenny Janssens, Cedric Grobben, Dietger Damiaens, Jens Van Meer, Jelle Grade, Wouter Van Massenhoven, Greg Smets, Jilani Cambré…

Het volledige, vernieuwde programma en het tijdschema zie je hier:

Foto’s: Dieter Jans, BrentMXpics, Carine Discart,

Uw reacties