Published On: 6 april 2018

Door de ongelukkige weersomstandigheden zijn de VLM rijders al even niet meer in actie gekomen. Komend weekend kunnen ze zich echter uitleven op de Breugelheide in Lille! Bovendien staat in Lille ook de derde wedstrijd voor de Inters op het programma. Deze wedstrijd is meteen de tweede organisatie van BeTeMo.

De organiserende club kan in Lille uiteraard wel rekenen op een uitstekende, vaste accommodatie. Maar ook alle rijders zijn goed vertrouwd met de compacte, zanderige omloop! De inrichters leggen er de nadruk om goed op te letten waar je parkeert. Zo is de zone aan de parking en tent voorbehouden voor helpers en dealers. Er mag ook alleen worden afgespoten op een speciaal daarvoor voorziene plaats.

Morgen worden naast de JMS wedstrijden ook trainingsmogelijkheid voorzien voor de oldtimers. Een uitstekend initiatief en een laatste gelegenheid voor de vintage rijders om alle “puntjes op de i” te zetten voor het BOTC-kampioenschap dat volgend weekend van start gaat in Tildonk. BeTeMo, dat komend weekend weer met een indrukwekkende armada aan de start zal staan in de verschillende categorieën heeft met Sven Breugelmans en Jurgen Bijnens trouwens ook twee jongere krachten in de vintage scene!

In Arendonk werd het een superspannende wedstrijd met Cedric Grobben, Jens Van Meer en Dietger Damiaens in de hoofdrollen. BeTeMo rijder Van Meer is duidelijk erg snel aangepast aan zijn KTM en hij leidt dan ook overtuigend het kampioenschap bij de Inters 500. Daarenboven zit Jens in de goede mood want hij won op paasmaandag ook al dominant een manche  in Lille! Het wordt overigens nog afwachten of Grobben ook daadwerkelijk aan de start verschijnt. Zoals gekend liggen de doelen van de snelle Limburger vooral in de ADAC en op vrijdagavond was cedric nog niet zeker dat hij in Lille zou rijden…

Regerend kampioen Kenny Janssens volgt op 25 punten in het kampioenschap. Wouter Van Massenhoven, nog een BeTeMo boegbeeld staat mooi derde. In de tussenstand wordt hij echter kort gevolgd door seizoensrevelatie Kevin Van Geldrop en ‘comeback-kid’ Jelle Grade. We zijn erg benieuwd  wie zondag aan het langste eind trekt!

Opgelet! Last but not least, steek het circuit alleen over daar waar het is toegelaten. Wie het circuit ongeoorloofd oversteekt, mag zich verwachten aan sancties.

INKOM: € 13,00, tot 15 jaar is de inkom gratis

GPS ADRES: Rooverstraat, 2375 Lille

Voornaamste deelnemers:  Cedric Grobben, Dietger Damiaens, Jens Van Meer, Kenny Janssens, Wouter Van Massenhoven, Greg Smets

Foto’s: