Published On: 26 april 2018

Danny Relouw begon op zijn 16e met fotografie. Een uit de hand gelopen hobby die hij tot op de dag van vandaag met veel liefde en passie uitoefent. Voor één keer haalde wij Danny van achter zijn vertrouwde camera uit, en  zette hem nu  zelf voor één keer in de picture. Danny selecteerde speciaal voor ons zijn 10 favoriete beelden, en verteld waarom deze beelden voor hem zo speciaal. Kijk en geniet van Danny’s top 10, hier op MXMag.

Danny Relouw : Hallo ik ben Danny Relouw 25 jaar en woonachtig in Lottum (Limburg NL). Ik ben dankzij mijn oom vanaf mijn 16e begonnen met fotografie, en wat begon als een gewone hobby liep als snel uit de hand. Als fotograaf kijk ik enorm op tegen fotografen als Gino Maes en Ray Archer, daarom ben ik ook zeer vereerd om nu ook mijn 10 favoriete beelden met jullie te delen.

 

Foto 1: Deze foto heb ik gemaakt toen ik een dagje in Lierop foto’s ging maken zonder echt te weten wie er was! Maar deze dag werd meteen speciaal aangezien Jeffrey Herlings er samen met Vurbmoto aan het filmen was voor hun Platinum film. Het was dus wel heel erg speciaal om er die dag als fotograaf bij te zijn.

Foto 2: Op deze dag ging ik naar Berghem om mijn nieuwe camera en lens te testen. Ik hoopte dat het goed was, en wanneer ik terug keek naar mijn eerste foto was deze meteen geslaagd!

 

Foto 3: GENOT! Het voelt alsof ik heel de familie Genot al jaren ken! Zowel Cyril, Rachel als de papa en mama staan altijd voor mij klaar. Dit is een vriendschap die zo sterk en goed is, en het voelt fijn zulke mensen achter mij te hebben staan. Deze foto is gemaakt op een fotoshoot van Cyril waar we samen 700 Km  voor naar Duitsland hebben moeten rijden. We vertrokken s’avonds om 19u en we kwamen pas om 01:00u aan in ons hotel. We vielen meteen als een blok in slaap, om de volgende ochtend meteen te vertrekken naar de shoot van Cyril met Flacon. Na de fotoshoot en opnieuw een lange rit naar huis zei de familie Genot tegen mij “Danny je gaat niet meer na huis, want je hebt 9,5u met de auto gereden. Jij slaapt bij ons, en wij betalen morgen het ontbijt voor je.” Nou ik zeg Familie genot jullie zijn toppers!!! En daarom zal dit moment mij altijd bijblijven.

 

Foto 4: Ik was naar een MON wedstrijd in horst gaan kijken, en heb daar toen gewoon in het wilde weg enkele foto’s geschoten. Eens thuis ontdekte ik zoals altijd wel iets heel gaafs. Deze rijder trekt aan zijn rol-off systeem maar op het moment dat hij trekt vliegt het rolletje eruit, en laat ik dat nou net op beeld hebben staan.

 

foto 5: Dit was een zalige tijd in Spanje met de CREW jongens. Zij betaalde toen de hele reis voor mij, en in ruil moest ik enkel maar foto’s nemen. ik heb een super mooie ervaring eraan overgehouden, en ik ben deze mannen nog steeds dankbaar. Ik zal deze tijden nooit meer vergeten, top tijden!

 

foto 6: DE REDBULL KNOCKOUT!! De avond voordien besloot ik om samen met mijn broer even naar de Crazy Piano’s te gaan. Het zat er vol met cross volk, en dat zorgde meteen voor een gezellige sfeer. Mijn broer was al terug naar het appartement, maar ik besloot om er nog even te blijven plakken. Eens het echt laat werd kwam ik op de weg terug enkele mensen van KTM NL tegen. We raakte aan de praat, en uiteindelijk zeiden ze al snel dat ze mij wel een Hesje ( PERS ) konden geven zodat ik tijdens de wedstrijd het strand op kon. Dankzij hun heb ik toen de Redbull knock out van heel dichtbij kunnen meemaken, waardoor ook dit een weekend werd om nooit te vergeten.

 

Foto 7: GP Valkenswaard 2018. Ik ga altijd heel graag naar de GP van Valkenswaard, maar deze zal ik nooit meer vergeten! Wat was dit een koude bedoening, en ik was niet de enige die het koud had. Zelfs de MXGP rijders hadden het koud, en dat viel goed te zien aan deze foto.

 

Foto 8: Deze foto is genomen in Zaltbommel tijdens een wedstrijd die door de familie V/D Voorn werd georganiseerd. Ik was er zoals altijd gewoon foto’s aan het maken, maar ik heb altijd al een zwak gehad voor kleine schattige motocrossertjes. Die kleine crossertjes waren ook daar weer van de partij, en natuurlijk ging ik ze fotograferen. Eén mannetje van een jaar of 4,5,6 sprong er echt uit. No fear stickersetje, No fear helmpje, en ik was helemaal verkocht aan zijn stijl. Ik besloot hem die dag te volgen, en dit pakte voor mij heel goed uit. Zijn mama was hevig aan het supporteren met tips zoals, gas geven, goedzo en kom op ! Het Jongetje zag het, en zijn antwoord was al rijdend een duimpje om hoog. Dit werd daardoor een super foto waar naar mijn mening alles aan klopte .

 

Foto 9: We gingen altijd op donderdag avond fietsen bij wood15 in Sittard ( NL ). We deden dit gewoon voor ons plezier, maar ook vooral omwille van Raf zijn conditie. We gingen dan vaak de pumptrack op waar Raf mij altijd met een hoog tempo achterna kwam. We deden dit 3-4 soms zelfs 5 x 20minuten lang. Hieruit is een hechte vriendschap met zowel met Raf als zijn ouders ontstaan. Als we elkaar kunnen helpen doen we dat! Raf is hard aan het werk om zijn doelen te bereiken met zijn eigen team, en ik sta voor de volle 100% achter hem. Ik wens hun dit jaar dan ook veel succes!!

Foto 10: Dit was voor mij toch wel één van de meest mooie en emotionele momenten ooit op de cross. Het was tijdens een MON wedstrijd in mijn eigen dorp (Lottum). Mijn vader verloor in die periode helaas het gevecht met kanker, en overleed op 58e jarige leeftijd. In lottum besloten ze bij de Inters klasse alle helmen af te zetten, en alle mensen van lottum die mijn vader kende naar voor te halen voor een minuut stilte. Ik vond dit enorm mooi van de club, en ben ze hier ook erg dankbaar voor. Dit moment was een schitterende vertoning waar ik erg trots op was, en ik weet zeker dat pap het ook was.

 

Ik ben eigenlijk al door mijn 10 foto’s heen, maar ik wil hier toch graag een 11e foto aan toevoegen. Waarom? Omdat ook dit gewoon een enorme klap is, en daarom gaat deze foto uit naar Berre Brands. Een jonge die een enorme klap te verduren krijgt, en alsnog zo positief in het leven blijft staan. Ik hoop dat het hem lukt, want hij kant het , hij wilt het en hij doet het! Ik geloof in hem, en vandaar deze 11e foto BERRE BE STRONG!!!

 

Tekst: Dieter Jans

Foto’s: Danny Relouw en Naomi van den Heuvel (omslagfoto)