Published On: 8 mei 2018

De derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross is heel goed verlopen voor Cameron Durow. De Zuid-Afrikaan wist zesde en zevende te worden op het Circuitpark De Kuilen in Mill. Dit leverde de 15-jarige crosser een vijfde plaats op in het dagklassement. Ook Rob van de Veerdonk kwam goed tot scoren, de Brabander wist zich beide manches in de punten te rijden en pakte acht punten bij MSC Mill-Aldendriel. De overwinning ging naar Raivo Dankers, de Zweed Emil Weckman is de nieuwe leider in de tussenstand.

In de trainingen komen Rob en Cameron direct goed voor de dag, Rob kwalificeert zich als achtste en Cameron mag als elfde een plek achter het starthek uitkiezen. De start van de eerste manche verloopt goed voor beide rijders en ze komen in de kopgroep uit de eerste ronde! Rob heeft de vijfde plaats in handen gevolgd door zijn teamgenoot. Een ronde later heeft Cameron de vijfde plaats overgenomen en deze weet hij bijna tien minuten vast te houden. Dan maakt hij een foutje en komt Van der Klij voorbij. In de slotfase wordt het weer spannend tussen beide maar Van der Klij behoudt de vijfde plaats en Cameron komt dus als zesde over de finish. Rob heeft in de beginfase te veel gegeven en door het warme weer loopt hij tegen de lamp. Op het tandvlees moet hij gaan om de Silkolene-gesmeerde Husqvarna naar de finish te brengen maar het lukt en de crosser uit Lith wordt negentiende.
De tweede manche van de dag eveneens over 25 minuten en een ronde beginnen de rijders uit het Galvin MX Team opnieuw goed. Cameron komt als zesde uit de eerste ronde gevolgd door Rob. Na een gevecht met de Italiaan Facca weet Cameron de vijfde plaats over te nemen. Later in de wedstrijd volgen er wat foutjes en wordt het juiste tempo even verloren. Hierdoor komen Facca en Dankers voorbij en komt Cameron als zevende over de finish. Rob weet zijn wedstrijd nu beter in te delen en hij weet de eerste helft van de wedstrijd de zevende plek vast te houden. Dat wordt het zwaarder en zwaarder voor de scholier die terug zakt naar de vijftiende plaats maar de wedstrijd weer uit weet te rijden.

Volgende wedstrijd:
De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross laat nog twee maanden op zich wachten. Deze wordt verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Het GPR-duo komt in het Pinksterweekend in actie tijdens de EMX125 wedstrijd in het Duitse Teutschenthal.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie