Published On: 8 mei 2018

De plannen van MJC Yamaha Official EMX125 rijder Rick Elzinga werden half februari flink door elkaar geschud toen hij tijdens de  Internazionali d’Italia in Mantova de twee polsen brak ondertussen zit Rick gelukkig alweer op de motor!

Afgelopen donderdag was Rick naar het CWZ Nijmegen gegaan voor de laatste controle bij de orthopeed. Alles  zag er heel goed uit waarop hij dan ook officieel “groen” licht kreeg om weer op de motor te stappen. Ook bij de neuroloog kreeg Elzinga goed nieuws. Die bevestigde namelijk dat de zenuwpijn niet -waarvan Rick eerder last had- veroorzaakt was door een geklemde zenuw zat maardoor dat hij overrekt was geweest door de impact. Dit zou nog wel een aantal maanden kunnen duren maar het zou wel natuurlijk genezen.

Rick Elzinga: “Eindelijk was het dit weekend weer zo ver dat ik terug met de motor mocht rijden. Heel fijn om weer crosser te zijn! Voorlopig doen we het nog rustig aan. We houden rekening met het type baan, hoe lang ik op de motor zit en de rust tussen de sessies!” De eerste trainingen heeft Rick alleen afgewerkt met zijn vader. Het Twentse talent gaat nu ook weer samen met andere rijders trainen. Op die manier worden zijn armen weer sterker en kan er verder gebouwd worden.

Vooraleer Elzinga zijn terugkeer in competitie maakt moet alles uiteraard weer 100% zijn en moet de conditie weer op peil komen. Dat je na zo’n lange inactiviteit ook je handen even moet meekrijgen werd ook meteen duidelijk, maar daar laat Rick zich niet door afschrikken. De weg terugkom nu alvast in een een stroomversnelling!

Foto’s: Yamaha Racing, familie Elzinga