Published On: 10 mei 2018

De enige Britse MXGP Grote Prijs, Shaun Simpson, zit nog steeds in de hoek waar de klappen val. Door een blessure die hij tijdens de GP van Rusland opliep aan ribben en bekken is de Wilvo Yamaha rijder nog steeds onzeker voor de wedstrijd in Letland dit weekend.

Tien dagen geleden ging Shaun er in Orlyonok hard af. Daarbij brak hij niet alleen drie ribben, hij liep ook een kwetsuur aan een deel van zijn bekken op. “Het was moeilijk om de bal aan het rollen te krijgen”, zei de Schot over zijn 2018 WK campagne van 2018. Eerder had ‘Braveheart’ namelijk af te rekenen met een virus en een verdraaide schouder toen hij onderuit ging tijdens de Grand Prix van Trentino.

“Er werd mij door de artsen verteld dat de breuken niet gevaarlijk waren”, legt hij uit. “Zolang ik kan omgaan met de pijn kan ik rijden, maar dat is niet waar ik me op dit moment zorgen over maak. Wat me bezighoudt is de mogelijkheid dat ik de rib op de een of andere manier opnieuw zou breken waardoor ik nog meer wedstrijden zou missen. Ik wil voldoende herstellen zodat alles sterk is en ik kan terugkomen om GP’s rijden en voor degelijke resultaten te gaan. Terugkomen en rondrijden voor alles wat minder is dan een top tien-finish zie ik zelf niet zitten. ”

De voormalige Belgische MX1 kampioen stond in 2017 aan de kant met een gebroken hand en arm nadat hij vroeg op het seizoen in Indonesië zijn team een GP zege bezorgde in hun allereerste jaar. Ook voor Wilvo Yamaha komen de fysieke besognes van de sympathieke Schot erg ongelegen want het team uit Bergeijk verloor al eerder Arnaud Tonus. De snelle Zwitser mocht na een zware schouderbreuk een kruis maken over zijn hele 2018 seizoen.

Shaun Simpson: “Ik wil dit achter me laten omdat ik me fysiek goed en scherp voel, vol energie. Als we hier goed doorkomen, heb ik echt nog steeds het gevoel dat ik één en ander kan laten zien.”

Voor Britse fans verloopt het huidige MXGP kampioenschap ronduit teleurstellend. Husqvarna fabrieksrijder Max Anstie heeft het lastig om weer hetzelfde hoge niveau te halen waarmee hij 2017 afsloot. Bovendien kreeg Max in RedSand af te rekenen met een val in de warmup en een hersenschudding. Ook Tommy Searle raakte (alweer) geblesseerd. De ex-MX2 vicewereldkampioen miste alle GP’s sinds hij in Valkenswaard zijn sleutelbeen brak.

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: Yamaha Racing