Published On: 23 mei 2018

Mario Lucas was tijdens de vierde ronde van de EMX125 in het Duitse Teutschenthal de best presterende F4E Racing piloot met een 17deplaats. Op maandag maakte Wannes Van de Voorde het mooie weer tijdens de BK ronde van Axel. Van de Voorde eindigde er als 4deNationaal in de 250.

In zijn actieve motorsportcarrière was F4E Racing’s bezieler Jimmy Verburgh een graag geziene gast in Duitsland. Voor de jeugdige talenten werd de vierde ronde van het EMX125 kampioenschap bij onze oosterburen een leerrijk weekend op één van de meest specifieke omlopen van de kalender.

Mario Lucas in topvorm in Spanje, maar zoekend in de EMX125.

Hoewel Mario Lucas in eigen land momenteel dé te kloppen man is in de 125cc blijft het nog zoeken om die vorm constant te vertalen naar het EK. De sympathieke Spanjaard pakte bij de openingswedstrijd in Valkenswaard weliswaar het eindpodium, sindsdien bleef hij echter op z’n honger zitten. Op zaterdag werkte Lucas een degelijke kwalificatiesessie af waarin hij de negende tijd neerzette. In de eerste manche moest Mario na een slechte start genoegen nemen met een 22ste plaats. ’s Anderendaags was Lucas duidelijk beter in zijn sas. Ondanks een val eindigde hij 13de en zette regelmatige rondetijden neer.

Wannes van de Voorde kon zich in de tijdstraining niet kwalificeren. Na een slechte start in de herkansing kon ‘Wanny’ het tij niet meer keren en kwam als 25ste binnen. Op het vernieuwde RES Axel circuit eindigde de Belgische kampioen ’s maandags twee maal vierde bij de Nationalen 250.

Wannes van de Voorde in Teutschenthal.

Ook James Scott had het op de snelle en harde Talkessel moeilijk om het juiste ritme te vinden. De poulain van Ben Townley strandde op minder dan een halve seconde van de rechtstreekse kwalificatie. Via een vierde plaats in de herkansing mocht James wel doorgaan naar de wedstrijden. De eerste manche verliep moeizaam voor de snelle Nieuw-Zeelander die vrede moest nemen met een 21ste plek. Scott startte in de herneming wel goed mee in het pak, hij stootte door naar de 16de plaats maar kwam helaas ten val. Zijn tweede remonte werd tenietgedaan toen de F4E Racing rijder er spectaculair af ging op de waves.

EMX125 rookie Kjell Verbruggen uit Boxtel was in Teutschenthal aanwezig als toeschouwer. Het gaat de goede kant op met het herstel van zijn kniekwetsuur maar Kjell en het team willen niets overhaasten zodat hij volledig hersteld weer kan beginnen opbouwen. Dit weekend staan Wannes en James aan de start van het Vlaams kampioenschap in Gooik.

Wannes van De Voorde: “Duitsland bracht niet wat ik er van had verwacht. Zoals vaker op EK wedstrijden speelt de druk me parten waardoor ik blokkeer en helemaal mijn beste niveau niet haal. Ik probeer er alles aan te doen om me hier over te zetten maar het is niet makkelijk. In Axel moest ik het in het zware zand opnemen tegen zwaardere motoren. Na een heel slechte start kon ik in de eerste manche goed terugkomen en werd 10de algemeen. Mijn start was iets beter in de tweede reeks. Na enkele ronden lag ik al elfde maar door een foutje verloor ik wat posities, maar ik eindigde uiteindelijk als elfde algemeen.”

Mario Lucas:
 “De tijdstraining was zeker niet super maar het resultaat viel nog mee. Ik had in de eerste manche een heel slechte start en het draaide gewoon vierkant. De snelheid was er niet en ik had ook geen gevoel met de omloop. Op zondag ging het véél beter. Ik startte rond de 20ste plaats en na twee ronden zat ik 13de. Spijtig van de val die ik toen maakte, al kon ik me nog wel herstellen en reed ik weer naar de 13de plaats. Zaterdag kunnen we dus best zo snel mogelijk vergeten maar in de tweede manche zat het qua snelheid wel goed. Komend weekend rijd ik de voorlaatste rond van het Spaans kampioenschap waar ik aan de leiding sta.”

James Scott: “Ik moest via de herkansing passeren om me te kwalificeren. Na een redelijke start kon ik naar een kwalificatiepositie rijden. Ik moet toegeven dat ik op dat moment wel last kreeg van de zenuwen! Door mijn slechte plaats achter het starthek was ik enorm benadeeld, ik hield even in en kon zo naar binnenkomen. Dat leverde wel winst op maar ik kwam nooit in mijn ritme in de wedstrijd zelf. De tweede manche was een stuk beter. Qua snelheid was het wel redelijk maar ik ging twee keer onderuit. Dit zijn zeker niet de resultaten die ik wil maar ik moet vooral werken aan mijn snelle ronden om beter te kunnen kwalificeren.”

Foto’s: Niek Fotografie