Published On: 31 mei 2018

Stoelendans in de endurowereld want de cross country race in Hawkstone Park die gepland stond als Britse EnduroGP verhuist van kamp! Hawkstone Park wordt namelijk de achtste wedstrijd in de WESS, World Enduro Super Series.

De Hawkstone Park ronde van de WESS zal plaats vinden op 22 en 23 september, enkele weken na de Red bull Megawatt in Polen. Op 20 november kent het allereerste WESS kampioenschap zijn beslag vlak bij huis met de Red Bull Knock Out in Scheveningen!

EnduroGP rijder Alex Salvini in september in Frankrijk ipv Hawkstone Park!

Misschien is het terugtrekken van Hawkstone Park wel een geluk bij een ongeluk voor het WK Enduro. In Moto Club Mazanais (Vaucluse) werd immers een club bereid gevonden om de GP vervangen. Aangezien er nog geen Franse GP op de kalender stond -en gezien het belang van Frankrijk als groot enduroland- is dit dus zeker een interessante evolutie.

Omdat het door de korte voorbereiding onmogelijk is om een klassieke enduro op poten te zetten wordt ook in Frankrijk voor een crosscountry wedstrijdconcept gekozen. Pittig detail: zowel de Franse GP als de Britse WESS ronde vinden allebei op het weekend van 22 en 23 september plaats!

Foto’s: Future7media, EnduroGP