Published On: 4 juni 2018

Aspelare, daar ging dit weekend de wekelijkse MCLB-Motocross door. Nu met een kans dat ze negatief gaan klinken stelde we vast dat er slechts dertien Inters op de afspraak waren.

Géén Ken De Dycker noch Jeffrey Dewulf of Jurgen Wybo die allen naar het Franse Plomion trokken. Damon Graulus was dan weer aan het werk in Australië en Junior Decouter die was letterlijk aan het werk. Oh en Wietse Brackman die verkoos deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap Jetski.

Dat alles maakte het wel héél makkelijk voor David Segers, de Standing Construct piloot, die vorige week nog BK punten liet liggen omdat hij graag in Kester wou aantreden. Won beide manches. In de eerste manche wist de man op KTM de wedstrijd van kop tot finish te domineren. Dit voor Jorne Tytgat en Kenny Dult.

Tijdens de tweede manche werd het hem iets moeilijker gemaakt. De voor hem gestarte piloten Mark Boot, Dimitri Sep en Kenny Dult boden weerstand maar iets voor halfweg wedstrijd was het toch David Segers die de leiding in de wedstrijd wist over te nemen van Mark Boot. Deze man uit Zeeuws-Vlaanderen ging wist zijn tweede plaats te behouden dit voor Jorne Tytgat. De sterk gestarte Dimitri Sep viel terug naar plaats zeven.

In het totaalresultaat van Aspelare ging de overwinning met zijn twee overwinningen logischerwijs naar David Segers. Met hem mochten Jorne Tytgat en Kenny Dult mee op het podium. In de MX2 ging de overwinning dan weer naar Hensons Lievens die een knappe 5de en 6de plaats scoorde algemeen, jammer wel dat deze jongeman de enige mx2 piloot aanwezig was, dit terwijl VMCF een afgelasting kende, u weet wel in een ideale wereld! In de Inters B klasse ging de overwinning dan weer naar Damon Tanghe!

Foto’s: BrainMXPhotography