Published On: 30 juni 2018

De eerste dag voor de Grand Prix van Indonesie is goed verlopen voor Jeffrey Herlings. De 23-jarige crosser wist op het circuit van Pangkal Pinang zijn zevende pole-position van het seizoen te pakken. Zijn rivaal Antonio Cairoli komt twee keer in de problemen maar werd toch als tweede afgevlagd. Clement Desalle komt als derde over de finish voor de Fransen Gautier Paulin en Romain Febvre.

In de tijdtraining was Cairoli het snelste en de Italiaan neemt de leiding voor Herlings, Desalle, Paulin en Glenn Coldenhoff. De messen worden direct gesloten want Herlings gaat direct in de aanval op zijn KTM-collega. Met succes want de Brabander neemt de leiding over terwijl Cairoli in de fout gaat en naast het circuit beland. De negenvoudig Wereld Kampioen verliest hierdoor tijd en plaatsen en dat heeft Herlings direct een voorsprong. Na twee ronden heeft ‘The Bullet’ al vijf seconden voorsprong op Paulin. De Husqvarna-rijder wordt onderdruk gezet door Coldenhoff die in de eerste helft van de wedstrijd even de tweede plaats overneemt. De crosser uit het Nederlandse Heesch komt echter ten val en zakt terug. Paulin komt vervolgens onderdruk te staan en de Husqvarna-rijder ziet Cairoli en Desalle passeren. Halverwege de wedstrijd heeft Cairoli even een momentje gehad toen zijn voorwiel weg zakte maar de Siciliaan wordt toch tweede op slechts drie seconden van Herlings. Desalle is goed voor de derde plaats voor Paulin, Febvre, Tim Gajser en Coldenhoff weet nog als zevende over de finish te komen.

Zowel MotorsportTV als Eurosport2 zendt de wedstrijden LIVE uit! De uitzendingen beginnen morgen vroeg al om 7 uur! De MXGP-wedstrijden zijn via de website van de NOS Studio Sport te volgen, Playsport Telenet klanten kunnen via de TV de MXGP-wedstrijden kijken vanaf 8uur!

MX2 Kwalificatie GP Indonesie:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Antonio Cairoli I KTM
3 Clement Desalle B Kawasaki
4 Gautier Paulin F Husqvarna
5 Romain Febvre F Yamaha
6 Tim Gajser Slo Honda
7 Glenn Coldenhoff NL KTM
8 Jeremy Seewer CH Yamaha
9 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
10 Julien Lieber B Kawasaki
11 Maxi Nagl D TM
12 Max Anstie GB Husqvarna
13 Alessandro Lupino I Kawasaki
14 Evgeny Bobryshev Rus Suzuki
15 Arminas Jasikonis Lit Honda
16 Shaun Simpson GB Yamaha
17 Kevin Strijbos B KTM
18 Todd Waters Aus Honda
19 Valentin Guillod CH KTM
20 Todd Stewart Aus Husqvarna

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Ray Archer