Published On: 17 juli 2018

De finale van de Dutch Masters of Motocross zijn goed verlopen voor het F&H Racing Team. In Lichtenvoorde wist Adam Sterry de tweede manche als derde te finishen. De eerste manche verliep door een valpartij minder goed maar onze Brit werd toch twaalfde. De finale werd gewonnen door Calvin Vlaanderen, de Belg Jago Geerts is de nieuwe kampioen.

Op zaterdagmiddag wist de 21-jarige Adam de kwalificatie wedstrijd te winnen. Hij nam met een knappe wheely de beste start en reed de gehele wedstrijd aan de leiding. Met een veilige voorspong trok Adam de pole-position naar zich toe!
De start van de eerste manche is redelijk en net buiten de top vijf komt de Kawasaki-rijder uit de eerste bocht. In de eerste ronde weet Adam de vijfde plaats over te nemen maar daarna gaat het mis. Bij de opstap voor de finish springt de Leatt-geklede crosser precies op een ‘rem knip’ en gaat hij onderuit. De motor staat snel weer op beide ‘Haan Wheels’ maar het start van de motor kost helaas meer tijd. Vanaf de 28e plaats moet er vervolgens een inhaalrace gereden worden en dat doet Adam geweldig! Hij danst over het stoffige circuit en weet zich naar een hele knappe twaalfde plaats te rijden!
Ook de tweede manche is Adam direct in de kopgroep te vinden. Achter Anthony Rodriguez komt de Kawasaki-rijder als vierde uit de eerste ronde. Nadat de Venezuelaan tweede man Horgmo opzij zet kan Adam ook een plekje winst boeken. Even later komt Vlaanderen voorbij maar wanneer leider Geerts ten val komt heeft Adam de derde plaats terug. Geerts kan in eerste instantie nog volgen maar later kiest hij voor de punten van de vierde plaats. Adam wordt derde voor Geerts die daarmee zichzelf verzekerd van de titel.

Volgende wedstrijd:
De KNMV Dutch Masters of Motocross zitten erop. Volgende week gaat het FIM Wereld Kampioenschap verder in Tsjechie, deze GP wordt verreden op het circuit van Loket.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Huub Munsters