Published On: 17 september 2018

Het seizoen van Rick Elzinga is natuurlijk niet naar wens verlopen door de zware crash in Mantova. Het einde maakt niet alles goed maar wel veel! In Assen mocht de MJC Yamaha-rijder op het podiumklimmen. Wij zochten hem op voor een reactie.

MXMag: De Nederlandse Grand Prix zit erop, hoe verliep jou weekend?
RE:
“Met een podiumplaats kun je eigenlijk alleen maar tevreden zijn. Ondanks mijn blessures heb ik hier kunnen genieten van een prachtige wedstrijd met een heel mooi eindresultaat.”

Wat vond je van het circuit?
RE:
“Het is een behoorlijk mooi circuit maar het heeft ook twee gezichten. De snelheid langs de hoofdtribune is geweldig maar er waren ook hele korte bochten die de snelheid er juiste helemaal uit haalde.”

Zondag had er zeker meer ingezeten?
RE:
“Op zondag denk ik van niet maar op zaterdag wel. Ik wist de aansluiting te vinden bij de leider maar raakte ik in de problemen door een achterblijver. Later in de wedstrijd kreeg ik het steeds zwaarder door mijn pijnlijke rug. Tijdens de tweede manche heb ik echt alles gegeven na een slechte start maar het rijden ging erg lekker.”

Kun je al meer vertellen over 2019?
RE:
“Hoe het er precies uit gaat zien in 2019 weet ik ook nog niet. Ik ga zeker de overstap maken naar de EMX250 en blijft voor Yamaha uitkomen. “

MXMag: Dank voor je tijd!
RE:
Natuurlijk graag gedaan.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie