Published On: 17 september 2018

Na het missen van drie wedstrijden heeft Adam Sterry in Assen laten zien uit het juiste ‘racehout’ gesneden te zijn. De Brit werd tiende en achtste tijdens de beide manches op het TT Circuit. Dat leverde de 22-jarige crosser een negende plaats op in het dagklassement. Marshal Weltin wist ook weer goed tot scoren te komen, de Amerikaan werd als vijftiende en dertiende afgevlagd. De overwinning ging naar Jorge Prado en hij reist met een ruime voorsprong naar de finale van het FIM Wereld Kampioenschap MX2.

1e manche
In de kwalificatie komt Adam stevig ten val maar gelukkig kon hij gewoon van start gaan op de zondagmiddag. De start van de eerste manche was redelijk en in de eerste ronde worden er direct plaatsen goed gemaakt. In de beginfase heeft de Kawasaki-rijder de tiende plaats in handen maar door een foutje verliest hij een positie. Het is gaat er heftig aan toe en beide rijders gaan contact niet uit de weg. Met nog vier ronden te gaan lukt het Adam om terug de top tien binnen te komen en hij komt als tiende over de finish. Marshal rijdt zich steeds beter in de wedstrijd en weet een mooie vijftiende plaats uit het zware zand te slepen.

2e manche
De start van de tweede manche is iets beter en Adam weet als negende aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden te beginnen. Er volgt een gevecht met Geerts en na twee ronden lukt het de F&H Racing-rijder om de achtste plaats over te nemen. Deze geeft hij vervolgens niet meer uit handen. Het lijkt er zelfs even op dat Cervellin wordt gepasseerd maar deze weet uit de ‘klauwen’ van Adam te blijven die dus achtste wordt. Ook de tweede manche heeft Marshal een goed tempo te pakken nadat hij als twaalfde uit de eerste ronde komt. De Amerikaan verliest na ruim tien minuten wedstrijd een plekje aan Lawrence maar met de dertiende plaats is hij best tevreden.

Volgende wedstrijd:
De twintigste en laatste wedstrijd van het FIM Wereld Kampioenschap MX2 wordt over twee weken verreden in Italie. Ook dan is het kampioenschap te gast op een wegracecircuit namelijk dat van Imola. De elfde plaats in de eindstand is nog mogelijk voor Adam!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers