Published On: 26 september 2018

René Albers heeft tijdens de 24 MX nationale motorcross in Mill zowel de dagoverwinning als het Nederlands Kampioenschap gegrepen bij de MX Open Inters. Albers won op circuitpark “de Kuilen” beide manches. Kay Ebben kende een sterke dag maar moest genoegen nemen met de tweede plaats op het podium. Mike van de Bogaert keerde terug na een blessure en mocht op de laagste trede van het podium plaatsnemen.

Bij de MX2 inters ging de dagzege Henk Pater. Hij hield op basis van de tweede manche Kevin Buitenhuis achter zich met een tweede en eerste plaats in de manches. De derde plaats was met een vierde en derde plaats in de manches voor Maikel van Balen.

Eerste manche.
Albers nam gelijk de kopstart met achter zich van den Bogaert, Lommers en Ebben. Ebben nam al snel de derde plaats over waarna Lommers de voorste drie moest laten gaan. Halverwege de manche ging Ebben voorbij aan van den Bogaert en zette de achtervolging in op Albers die een aardig gat had geslagen. Van den Bogaert moest het tempo laten zakken en kwam op grote achterstand van de twee koplopers. Ebben zette nog een tandje bij en was in het tweede gedeelte van de manche de snelste man op de baan. Echter duurde voor hem de manche te kort en het was Albers die won voor Ebben, van den Bogaert en Lommers. Wijnhoven kwam vanaf een achtste plaats terugrijden om uiteindelijk als vijfde over de finish te komen. Bij de MX2 inters ging Buitenhuis de gehele manche aan de leiding voor Pater en Michel Otten.

Tweede manche
Op een inmiddels modderig circuit was het opnieuw Albers die als snelste weg was voor Ebben, van den Bogaert, Cuppen en Lommers. De verschillen in de top drie werden gedurende de manche alleen maar groter en het was dan ook opnieuw Albers die de manche won voor Ebben. Van den Bogaert wist nog net Cuppen van zich af te houden en Lommers behaalde de vijfde plaats. Bij de MX2 inters was het nu Pater die de gehele manche aan de leiding ging voor Buitenhuis. Van Balen wist nu de derde plaats te behalen.

In de tussenstand van het NK is Albers nu zeker van de titel bij de open inters. Tweede staat Jacky Tausch, die na een harde val in de training niet meer van start ging. Verschuivingen vonden vooral plaats vanaf de vierde plaats.

Bij de MX2 inters zal de titelstrijd beslist worden in de laatste wedstrijd. Van Balen verloor de leiding aan Pater. Het gat tussen de twee is dertien punten.