Published On: 5 oktober 2018

Na tweede plaatsen de afgelopen twee jaar staat Team Nederland voor een mogelijk historisch weekend in RedBud. Aangevuurd door Jeffrey Herlings (MXGP) wordt het Nederlandse team bovendien aangestoken met de winning spirit. Hoewel het mogelijke duel Herlings-Tomac de meeste aandacht opeist is een sterk Team Holland wellicht de belangrijkste uitdager voor de Amerikaanse thuisrijders…

We hebben geen kristallen bol maar het trio Herlings-Coldenhoff-Vlaanderen is zonder twijfel de grootste Europese kanshebber om Frankrijk op te volgen. De Fransen wonnen immers de laatste vier MXoN-evenementen. In de 70-jarige geschiedenis van de MX of Nations stond Nederland  al12 keer op het podium, maar nog nooit op de hoogste trede. Tijdens de persconferentie vandaag in RedBud maakte de Nederlandse equipe alvast een erg gretige indruk.

Kersvers Team NL manager Patrice Assendelft (Directeur KNMV): “De sfeer in het team is geweldig, zowel de organisatie als de ontvangst hier zijn prima. We kijken dan ook echt uit dit weekend!”

De hype rond Jeffrey Herlings is zeker na zijn fantastisch 2018 seizoen -en de demonstratie die hij vorig jaar in Ironman gaf- voelbaar aanwezig. Zelf blijft ’the Bullet’ rustig ondanks alle commotie. “Natuurlijk zou het als team fantastisch zijn om hier te winnen. Wat de individuele wedstrijd oplevert, moeten we afwachten maar ik ga natuurlijk voor een sterk resultaat. Het weer is dit weekend een beetje een gok, voor de wedstrijd zelf zou het jammer zijn als het niet droog is. Individueel ga ik natuurlijk heel erg mijn best doen maar ik wil ook mijn plicht vervullen voor het team. Ik heb het gevoel dat we sowieso een heel sterk team vormen. We moeten gewoon ons hoofd er bij houden wat de omstandigheden ook zijn dan weet ik dat er veel mogelijk is!”

Calvin Vlaanderen: “Dit is mijn allereerste MX of Nations! Het wordt dit jaar dus zeker interessant. Ik heb een goed seizoen achter de rug met 5 podiums en een GP overwinning. Hierdoor was het seizoen ook veel beter dan wat ik had verwacht. Eigenlijk kom ik hier in topvorm en dat maakt het nog meer bijzonder dat ik geselecteerd ben voor het Nederlandse team.”

Glenn Coldenhoff: “We zijn al heel dicht bij de overwinning geweest in Maggiora. Maar toen waren de verwachtingen anders omdat we al blij waren met de tweede plaats. Nu is alles anders, we gaan dan ook voor de zege! De sfeer is heel goed in het team, we trainden ook al samen en we vormen een hechte groep.”

Omdat de MXoN volgend jaar voor het eerste in 15 jaar plaats vinden in Nederland (Assen) heeft Team NL een unieke kans. Door een overwinning in de VS zouden de Nederlanders als titelverdedigers aantreden op het TT Circuit in Assen!

Foto’s: Gino Maes