Published On: 27 maart 2019

De Belgen hebben hun start in het WK enduro niet gemist. Matthew Vanoevelen werd dit weekend in het Duitse Dahlen knap vierde in de Junior 1 E1. In het algemeen juniors klassement werd hij zesde. Ook Mathias Vanhoof was in Duitsland van de partij in de nieuwe World Cup Open klasse. Hij eindigde er verdienstelijk zesde!

Antoine Magain (KTM) moest verstek geven wegens een blessure maar de kleine Belgische delegatie in Dahlen zorgde dus wel voor kwaliteit. Matthew Vanoevelen stuurde zijn nieuwe factory Gas Gas naar twee vierde plaatsen. Op vrijdag werd hij in de Supertest zelfs derde in de algemene junior stand! Matthew komt nu zondag in Franse kampioenschap uit in plaats van de eerste ronde van het BK op Belgische bodem in Mettet.

Mathias Van Hoof (introfoto) trok bij wijze van experiment naar Duitsland. De sympathieke Herentalsenaar wist op voorhand absoluut niet niet wat te verwachten. Uiteindelijk werd de Beta rijder één van de verrassingen in zijn klasse. Hij reed de 2 dagen dan ook voortreffelijk uit op een zesde plaats. “ Zaterdag was echt een super dag! Jammer dat ik ’s avonds bij de bandenwissel de motor 3 seconden te laat aanbood aan de klok waardoor ik een minuut straftijd aan mijn broek had. Ook heb ik blijkbaar in de verbinding een obstakel gemist en pakte ik nòg een minuut staftijd. Zondag had ik het iets moeilijker op de hard kapot gereden specials. Toch ben ik over de ganse lijn wel tevreden over mijn eerste weekend in de EnduroGP.”

De volgende WK wedstrijd vindt het eerste weekend van mei plaats in het Portugeese Valpacoss. Hopelijk is Antoine Magain dan wel weer van de partij!

Foto’s: EnduroGP, Mastorgne Photography