Published On: 14 april 2019

Op een door zon overgoten circuit ‘De Witte Ruijsheuvel’ heeft Karlis Alberts Reisulis de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc gewonnen. De Let werd in Oss tweede en eerste tijdens de manches over 20 minuten en één ronde. Dat leverde Reisulis de dagzege en de ‘Redplate’ op gevolgd door Cas Valk (1-2) en de 11-jarige Raff de Wolf (3-4).

De eerste manche neemt Bradley Mesters de beste start maar de wedstrijd wordt stilgelegd omdat een rijder ten val is gekomen en verzorging nodig heeft. Bij de herstart neemt Van Erp de beste start voor Mirco ten Kate en De Wolf. De lokale held probeert afstand te nemen maar Valk en Reisulis weten dat te voorkomen. Bijna 15 minuten mag Van Erp het tempo aanvoeren en dan kom Reisulis voorbij nadat hij Valk even daarvoor te pakken heeft genomen. De Let gaat even later zelf in de fout en datzelfde overkomt Van Erp. Valk wint hierdoor de eerste manche voor Reisulis en De Wolf! Een bijzonder prestatie voor De Wolf die vorig jaar een zware crash had en het plezier in de sport even kwijt was. De Husqvarna-rijder is terug en rijdt een geweldige eerste manche. Dat geldt ook voor Ten Kate die vierde wordt voor een in deze klasse debuterende Mesters. Van Erp komt helaas niet aan de finish en hij loopt dus direct veel schade op in de titelstrijd.
De tweede HGS Holeshot Award is voor Ten Kate maar Reisulis komt als leider uit de eerste ronde en deze plaats geeft hij niet meer af. Valk achtervolgd de hele wedstrijd maar de crosser uit Nijverdal moet genoegen nemen met de tweede plaats op 28 seconden van de winnaar. Van Erp verbijt de pijn na zijn crash in de eerste manche en de lokale held komt als derde over de finish. De Wolf wordt als vierde afgevlagd tot vreugde van zijn ouders. De top vijf wordt compleet gemaakt door de Zweed Laban Alm.

Over drie weken gaat het kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld in het Zeeuwse Axel. Deze wedstrijd is een eendaags evenement en zal worden verreden op 5 mei.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #1 85cc; Oss, NL:
1e manche
1 Cas Valk NL Yamaha
2 Karlis Alberts Reisulis Let KTM
3 Raff de Wolf NL Husqvarna
4 Mirco ten Kate NL KTM
5 Bradley Mesters NL Husqvarna

2e manche
1 Karlis Alberts Reisulis Let KTM
2 Cas Valk NL Yamaha
3 Ivano van Erp NL Yamaha
4 Raff de Wolf NL Husqvarna
5 Laban Alm S Husqvarna

Dagklassement:
1 Karlis Alberts Reisulis Let KTM 2-1
2 Cas Valk NL Yamaha 1-2
3 Raff de Wolf NL Husqvarna 3-4
4 Mirco ten Kate NL KTM 4-8
5 Kasimir Hindersson SF KTM 6-6

Tussenstand DMofMX 85cc:
1 Karlis Alberts Reisulis Let KTM 47
2 Cas Valk NL Yamaha 47
3 Raff de Wolf NL Husqvarna 38
4 Mirco ten Kate NL KTM 31
5 Kasimir Hindersson SF KTM 30

De volledige uitslagen vanuit Oss vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie