Published On: 17 juni 2019

Tijdens een persmededeling van Youthstream in Kegums kregen we te horen dat er volgend jaar weer een MXGP in Finland op de planning staat. De GP zal plaatsvinden op het in aanbouw zijnde Kymi Ring. Het is van 2014 geleden dat er nog een Finse wedstrijd op het programma stond in het wereldkampioenschap motorcross.

Vijf jaar geleden ging de wedstrijd nog door in Hyvinkää en werd gewonnen door Antonio Cairoli. De Kymi Ring is een prestigieus project in Finland want het is de bedoeling om er volgend jaar naast een MXGP ook een MotoGP te organiseren. Het circuit zou zelfs een F.I.A.-licentie krijgen met de bedoeling om er in de toekomst een F1-wedstrijd te organiseren. Het circuit ligt net buiten Kouvola op ongeveer 130 km van de hoofdstad Helsinki. De Finse MXGP zou volgend jaar georganiseerd worden door Lahti Events in samenwerking met Youthstream en de F.I.M.

Het is niet geweten of er een meerjarig contract werd afgesloten met deze organisatie. Voor de MotoGP werd alvast een vijfjarige overeenkomst getekend met organisator Dorna!

Foto’s: Youthstream, Kymi Ring