Published On: 2 januari 2020

Na twee seizoenen in Answer Racing stappen Tony Cairoli en zijn teamgenoot Jorge Prado over op Thor MX! Cairoli bleef lang trouw aan Europese merken (Progrip en Axo) maar gaat nu dus verder de Amerikaanse toer op. Naast het Europese fabrieks KTM team in de MXGP komen ook de Standing Construct GasGas rijders Glenn Coldenhoff en Ivo Monticelli uit in Thor.

Hylton Beattie, THOR Global Motorsports Director, verklaarde, “Ik ben erg trots en heb het plezier hierbij aan te kondigen dat we met het De Carli fabrieks KTM Team hebben getekend voor 2020 & 2021. Claudio De Carli en zijn super professionele crew zullen THOR’s WK motorcrossprogramma verder versterken. Het Red Bull KTM Factory MXGP Race Team met rijders als Tony Cairoli en Jorge Prado zal ons toelaten om in de toekomst meer motorcrosstitels te pakken.”


Thor werd in 1968 opgericht als  Torsten Hallman Original Racewear door viervoudig motorcross wereldkampioen Torsten Hallman. De laatste motorcross wereldtitel voor Thor dateert ondertussen al van 2008 met David Philippaerts. Wie wie weet kan het legendarische merk uit San Diego dit jaar de draad weer op pikken met een Italiaanse rijder!

Voor Cairoli zou dat een tiende wereldtitel betekenen waarmee hij op gelijk hoogte zou komen van Stefan Everts’ record.

Foto’s: Thor MX