Published On: 17 februari 2020

Gisteren melde we u al dat Brian Moreau de supercross wedstrijd in Tampa, Florida zou moeten missen omwille van een val. Vandaag is er dan weer meer bekend geraakt over de ernst van zijn blessures en de eerste berichten daaromtrent zijn niet positief te noemen.

De, sinds 29 januari, 18 jarige Fransman viel in de tweede ronde van de eerste vrije training van de Supercross in Tampa. Bij deze val kwam de Fransman niet goed uit op een driesprong waardoor hij van de motor werd gegooid. Hierdoor lande hij met zijn hoofd eerst, frontaal in de eerst volgende springschans. Zijn volle lichaamsgewicht en G-krachten zorgde voor een enorme impact, hiervan getuige zijn “GoPro-Camera” die verbrijzeld op het parcours lag. Helaas is dit niet de enige schade want de impact heeft ook binnenin het lichaam van Brian Moreau schade aangericht. De Troy Lee Design KTM piloot heeft namelijk een gebroken nekwervel opgelopen. De gebroken wervel, de C7 is de onderste van alle nekwervels.

De breuk is gisteren meteen succesvol geopereerd, daarnaast kreeg de Franse Supercrosspiloot ook medicatie tegen de zwelling. Momenteel is nog niet gecommuniceerd of Brian gevoel heeft in zijn lichaam. Zijn entourage heeft laten weten dat de dokters ook pas prognose kunnen doen binnen enkele dagen. Wat wel geweten is, is dat de EMX125 kampioen van 2017 momenteel op intensieve zorgen verblijft. Daar word hij op dit ogenblik bijgestaan door zijn landgenote Mathilde Musquin, de vrouw van Marvin.

Foto: KTM Images – Simon Cudby