Published On: 22 juni 2020

Het Rockstar Energy Husqvarna Racing Team bezette tijdens de finale van het Monster Energy AMA Supercross Championship het gehele podium. Zach Osborne won zijn eerste 450SX voor teamgenoten Jason Anderson (foto) en Dean Wilson. De rijders blikken hier terug op Salt Lake City 7.

Zach Osborne:
“Dat was echt een geweldige race voor ons alle drie. Het voelt geweldig om hier aan het einde van het seizoen dit resultaat neer te zetten als team. Het was een ongelooflijke dag, in de training ging het mis maar ik wist sterk terug te komen. Ik ben trots dat het hele team op het podium staat. Het was een geweldige reis door zeven wedstrijden in Salt Lake City.”

Jason Anderson:
“Al met al was het een goede wedstrijd en een goede afsluiter van het seizoen. Natuurlijk had ik graag zelf gewonnen maar alle drie op het podium is natuurlijk heel bijzonder. Het waren mooie en zware weken hier in Utah. Ik heb genoten van Salt Lake City, nu gaan we ons voorbereiden op de Nationals.”

Dean Wilson:
“Ik reed de eerste fase veel te krap en gespannen. Ik probeerde het gewoon cool en slim te spelen maar toen ik terug zakte verloor ik ook de aansluiting. Mijn doel was een podiumplek en dat is gelukt! Ik ben tevreden en blij dat ik met mijn teamgenoten zo goed het kampioenschap kan afsluiten. Aan het begin van het jaar kon ik amper fietsen dus we hebben heel veel progressie gemaakt het afgelopen half jaar.”

Michael Mosiman:
“Ik ben erg trots op het team, we hebben de afgelopen week wat aanpassingen gedaan aan de Husqvarna. Dat voelde vanaf de eerste meter heel goed! Ik hitte maakte het erg zwaar vandaag maar het was een goede finale. In de heat ging het mis toen ik met mijn elleboog zijn achterband raakte. In eerste instantie had ik geen gevoel in mijn hand maar dat kwam gelukkig snel terug. Ik reed een goede finale en werd derde in de East-West Shootout. Al met al een solide seizoen en nu deze lijn doortrekken.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna