Published On: 28 september 2020

In Oldebroek werd de vierde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd verreden. Dean Gregoire wist tweede te worden met hetzelfde aantal punten als Jayson van Drunen. Omdat Van Drunen de tweede manche wint is hij de overall winnaar bij de 65cc Grote Wielen. De 50cc kwam dit weekend niet in actie, de 65cc Kleine Wielen wel! Daar wist Chento van Zoest de beste Team Youth Pro MX-rijder te worden. De Limburger werd negende in het dagklassement want Dex van den Broek de overwinning pakte.

65cc KW:
De eerste manche wordt na een ronde stilgelegd door een valpartij in de eerste bocht. Bij de komt Sjevy Klokgieter goed weg en hij lijkt tweede te gaan worden. In de laatste ronde zorgt machine pech ervoor dat de Helmonder niet aan de finish komt. Met een tiende plaats in Chento de beste rijder van het Team Youth Pro MX, Noam Mezzavilla wordt zestiende en Yuel Karnebeek komt als 20e over de finish op ‘Circuit De Bargen’.
De tweede manche neemt Sjevy direct de leiding maar in de tweede ronden komt Van den Broek voorbij. De tweede plaats lijkt nu wel voor Sjevy te worden maar een schuiver in de slotfase gooit roet in het eten. De KTM-rijder wordt nu vierde, Chento pakt nu de twaalfde plaats voor Noam (19e) en Yuel (22e).

65cc GW:
In de tijdtraining heeft Van Drunen de beste tijd laten noteren en hij neemt ook de beste start. Dean is niet lekker uit de start gekomen maar hij werkt zich in de eerste ronde van de zevende naar de eerste plaats! De 10-jarige crosser stuurt vlijmscherp rond over het circuit maar door een achterblijver komt hij even in de problemen. De crosser uit Geldrop blijft rustig en bouwt zijn voorsprong weer verder uit. Met een voorsprong van 18 seconden wint Dean de eerste manche op het circuit waar het wereldkampioenschap ook al vaker te gast was. In de tweede manche begint Dean als vijfde aan de wedstrijd en ook nu kan hij snel de leiding in handen nemen. Vervolgens maakt hij een foutje waardoor de Alpinestars-geklede crosser uit de baan komen. Van Drunen neemt de leiding over en Dean gaat in de achtervolging. Het duo rijdt een prachtige wedstrijd en de spanning is over het gehele circuit voelbaar. In de laatste ronde gaat Dean in de aanval op de leider en met succes! Ook de tweede manche lijkt te worden gewonnen door de scholier maar Van Drunen gaat er in de laatste bocht voor. De alles of niets poging lukt en Van Drunen wint voor Dean wiens motor bijna door de midden werd gebeukt door de actie. Een beetje jammer dat de Youth Pro MX-rijder als een rode lap voor de stier wordt gebruikt in plaats van fair voorbij wordt gereden.

Volgende keer:
Die finale wordt op 3 oktober verreden, dan worden de punten voor de vijfde keer dit seizoen verdeeld op het circuit van Varsseveld.

Door: Steven van Kempen/KEMCO