Published On: 15 oktober 2020

Op 4 oktober stond de derde ronde voor het ONK Quads Masters op het programma in Varsseveld. Op circuit de Vennebulten ging de dagzege opnieuw naar Ricardo Phoelich. De Wijchenaar wist na een derde plaats in de eerste manche de tweede manche winnend af te sluiten en blijf hiermee op basis van de tweede manche Ruben van Lith voor. Van Lith behaalde met een eerste en derde plaats de tweede plaats in het dagklassement. Joe Maessen moest het ondanks dat hij het grootste deel van beide manches aan de leiding ging doen met tweemaal de tweede plaats in de manches en met de derde plaats in het dagklassement.

Eerste manche
Het was Jan Hoogendoorn die de kopstart pakte voor van Lith, Maessen, Rick Haverdil en Phoelich. Hoogendoorn viel in de eerste ronde al snel terug naar de zesde plaats het was nu de Belg Tuur van Hoof die zich in de top vijf meldde. Maessen nam in de tweede ronde de koppositie over en samen met van Lith namen beide snel een kleine voorsprong op Haverdil, Phoelich en van Hoof. Als eerste leek Haverdil af te haken in de strijd om de derde plaats en hij zag Phoelich en van Hoof aan zich voorbijgaan. Van Lith kon het tempo van Maessen blijven volgen en in de eindfase van de manche moest Maessen zijn tempo iets laten zakken en was het toch enigzins een verrassende manchezege voor van Lith voor Maessen. Daarachter had Phoelich zich losgereden van van Hoof en Haverdil en eiste de derde plaats voor zich op. Haverdil wist zich toch weer voorbij van Hoof te knokken en zag als vierde de zwart/wit geblokte vlag.

Tweede manche
Het was nu Maessen die de eerste bochten en springbulten als snelste wist te nemen voor Hoogendoorn Phoelich, Haverdil en Job Smits. Waar Maessen snel een voorsprong wist te nemen was het Hoogendoorn die opnieuw terugviel naar een plek buiten de top vijf. Hetzelfde leek op te gaan voor Haverdil en het was nu Smits die als derde doorkwam voor van Lith en Haverdil. Phoelich probeerde ondertussen het gat te dichten met Maessen maar slaagde hier vooralsnog niet in. In de tweede gedeelte van de manche was het van Lith die zijn opmars door wist te zetten en ook voorbij Smits ging. Vooraan reed Phoelich een betere tweede gedeelte van de manche en hij kwam in de eindfase aan het achterwiel van Maessen. Wat iedereen dan ook voelde aankomen gebeurde dan ook in de voorlaatste ronde. Phoelich ging voorbij Maessen en ging zowel met de manche- als de dagzege aan de haal. Maessen wist nog net van Lith achter zich te houden in de manche maar van Lith bleef met zijn derde plaats in de manche wel voor Maessen in het dagklassement. Haverdil was ondertussen al lang voorbijgegaan aan Smits en kwam als vierde over de finish. Smits blijft echter met zijn vijfde plaats in de manche in de top drie van de tussenstand van het ONK Quads Masters.

In de tussenstand van het ONK Quads Masters verstevigde Phoelich zijn leidende positie tot een voorsprong van veertien punten op Haverdil. Smits volgt op vijf punten gevolgd door van Lith. Maessen werkte zich met zijn 44 punten op naar de vijfde plaats in de tussenstand. Oorspronkelijk zou er nog één wedstrijd te verrijden zijn in Oldebroek. Echter lijkt het erop dat er vanwege alle coronaperikelen de tussenstand van het ONK Quads Masters 2020 ook de eindstand zal zijn.

Uitslag eerste manche ONK Quads Masters Varsseveld:
1. van Lith, 2. Maessen, 3. Phoelich, 4. Haverdil, 5. van Hoof (Bel), 6. Ruttenberg, 7. Smits, 8. Gommans, 9. Steenbergen, 10. Hoogendoorn.

Uitslag tweede manche ONK Quads Masters Varsseveld:
1. Phoelich, 2. Maessen, 3. van Lith, 4. Haverdil, 5. Smits, 6. Gommans, 7. van Hoof (Bel), 8. Steenbergen, 9. Hoogendoorn, 10. van Hout.

Dagklassement ONK Quads Masters Varsseveld:
1. Phoelich 45. 2. van Lith 45, 3. Maessen 44, 4. Haverdil 36, 5. Smits, 30, 6. van Hoof (Bel) 30, 7. Gommans 28, 8. Steenbergen 25, 9. Ruttenberg 24, 10. Hoogendoorn 23.

Tussenstand ONK Quads Masters:
1. Phoelich 130, 2. Haverdil 116, 3. Smits 111, 4. van Lith 102, 5. Maessen 88, 6. Gommans 84, 7. van Hoof (Bel) 75, 8. Ruttenberg 72, 9. van Hout 68, 10. Wentink 58

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics