Published On: 8 november 2020

Zoals voorzien pakte Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2) vandaag de zilveren medaille in het WK MX2. De afsluitende reeks in Arco di Trento liet echter wel een wrange nasmaak. De ex-jeugdwereldkampioen kwam in de tweede manche immers ongelukkig ten val.

In eerste instantie werd gevreesd voor een schouderbreuk of ontwrichte schouder. Volgens de eerste onderzoeken in Italië lijkt de schade echter mee te vallen. Jago zei op social media zonet: “Hier al een korte update om iedereen gerust te stellen. Eerst werd gedacht dat mijn linkerschouder ontwricht was. Na röntgenopnamen bleek dat er een breuk is aan de schouderkop. De breuk is wel pijnlijk dus zal ik op mijn tanden moeten bijten. Wij zijn onmiddellijk vertrokken met de mobilhome en hopen morgenvroeg toe te komen in het ziekenhuis van Herentals, België voor verder onderzoek.”

In afwezigheid van Jago nam teammanager Marnicq Bervoets de zilveren WK medaille in ontvangst van Jorge Viegas. We wensen Geerts een voorspoedige rit naar huis en hopelijk valt ook de diagnose van Dr. Claes in eigen land mee. De 20-jarige Balenaar was met 14 reekszeges dit jaar één van de absolute smaakmakers in de MX2.

 

View this post on Instagram

 

Hey guys. Here a short update to reassure everyone. At first, we thought that my left shoulder was dislocated. After X-rays it turned out I have a fracture in the top of the shoulder. The fracture is painful so I will have to grit my teeth. We left immediately with the mobile home and hope to arrive in the hospital of Herentals, Belgium, tomorrow morning for further examination. Keep you posted! – Hey guys. Hier al een korte update om iedereen gerust te stellen. Eerst werd gedacht dat mijn linkerschouder ontwricht was. Na röntgen opnamen bleek dat er een breuk is aan de schouderkop. De breuk is wel pijnlijk dus zal ik op mijn tanden moeten bijten. Wij zijn onmiddellijk vertrokken met de mobilhome en hopen morgenvroeg toe te komen in het ziekenhuis van Herentals, België voor verder onderzoek. @monsterenergy #trentino Image: Photographic Art – Jago Geerts Media.

A post shared by Jago Geerts (@jagogeerts193) on

Foto: Yamaha Racing