Published On: 15 januari 2021

In tegenstelling tot andere jaren begint de 250X East dit jaar als eerste aan hun titelstrijd. De hamvraag is hier natuurlijk wie Chase Sexton -kampioen in 2020 en 2019- zal opvolgen! Wij kijken vooruit op het kampioenschap dat dit weekend in Houston van start gaat

Door het sluiten van GEICO Honda moest toptalent Jett Lawrence op zoek naar een nieuwe werkgever. Die werd echter snel gevonden want Honda liet hun toekomstige ster natuurlijk niet zomaar vertrekken. De Australiër maakte vorig jaar al regelmatig indruk en hij is denken wij de favoriet voor de titel maar het zal een zware klus worden!


Austin Forkner zal zijn huid in ieder geval duur verkopen. De Pro Circuit Kawasaki-rijder greep nipt naast de titel en dat doet hem pijn! Na tien seizoenen op Honda stapte Christian Craig over naar Yamaha. Volgens de Amerikaan had hij die machine nodig om de laatste stap naar de titel te kunnen zetten. We zijn benieuwd of de 29-jarige veteraan nu wel de klus kan afmaken.

Na deze drie zijn wij in Colt Nichols (Star Racing Yamaha) zeker een kanshebber op overwinningen en dat geldt ook voor RJ Hampshire (Rockstar Energy Husqvarna). Of beide ook mee doen in de titelstrijd is nog afwachten. Hoe ver toptalent Maximus Vohland (introfoto) in zijn SX debuutseizoen kan komen is evenzeer koffiedik kijken. Maar dat de zoon van voormalig GP-rijder Tallon Vohland meteen werd opgenomen in het fabrieksteam van KTM zegt veel over zijn potentieel. De 17-jarige Vohland is dus de teamgenoot van Cooper Webb en Marvin Musquin. Hoewel de verwachtingen hoog zijn, heeft hij dankzij een driejarige overeenkomst wel de tijd om zich verder te ontwikkelen.

Bij de al genoemde rijders tellen wij op; Joe Shimoda (Pro Circuit Kawasaki) en GasGas-rijder Michael Mosiman. Wij zien ook drie Europese rijders in actie; Thomas Do (F), Dylan Woodcock (GB) en de Italiaan Lorenzo Camporese. Er is 7 uur tijdverschil met Houston dus wanneer wij zondagochtend wakker worden zijn de eerste kaarten geschud.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto’s: Simon Cudby, PC Kawasaki