Published On: 27 februari 2021

De race op het eiland Sardinië is de opener van het internationaal motorcrossseizoen anno 2021. Deze openingswedstrijd zal in Italië een speciaal tintje krijgen want voor het eerst zal Beta en haar Factory Team te zien zijn.

Eigenlijk is het een tweede debuut voor Beta want ook in 1973 deden ze al eens een poging. Die hield stand tot in 1983 om dan alle middelen in te zetten voor de Endurosport. Vorig jaar in juni was “radio paddock” volop in de weer met de geruchten dat Beta weer crossmotoren zou bouwen. Sterker nog, ze zouden meteen naar de MXGP trekken met een team. En zo geschiedde. De jonge Fransman Jimmy Clochet en onze landgenoot Jeremy Van Horebeek werden aangetrokken om een team te vormen voor het WK MXGP.

Morgen zijn beide heren dus voor het eerst te zien in Riola Sardo op hun Beta RX450. Veel is er nog niet geweten over deze machines maar zodra we meer details hebben lees je het hier. Het spreekt voor zich dat de Enduro’s model stonden voor deze crossers uit de buurt van Firenze. Het factory team onder leiding van Daniele Marchese heet officieel “BETA-SDM CORSE MX TEAM” en probeert dit jaar top tien plaatsen te scoren in het WK met enkele uitschieters richting top vijf.

Ben je benieuwd hoe ze het er morgen vanaf brengen in Riola Sardo? Je kan de wedstrijd live bekijken vanaf 13u15 via deze link.